Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Abbas (Παλαιστίνη): Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στην τρομοκρατία των εποίκων

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas δήλωσε το Σάββατο 7/10 ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην "τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Ο Abbas έκανε την παραπάνω δήλωση έπειτα από επείγουσα συνάντηση που είχε στη Ραμάλα με

αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής. 


srahl1.PNG
Hezbollah: Η επίθεση είναι αποφασιστική απάντηση κατά της κατοχής και της εξομάλυνσης σχέσεων με το Ισραήλ

Η Hezbollah εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο 7/10 αναφέροντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και ότι βρίσκεται σε "άμεση επαφή με την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης".
Μετά τα γεγονότα με την εκτόξευση ρουκετών από μαχητές στη Γάζα κατά του Ισραήλ, η Hezbollah προσθέτει ότι πρόκειται για μια "αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε αυτούς που επιδιώκουν την εξομάλυνση με το Ισραήλ".

Προσχωρεί στη σύγκρουση και η οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Χαμάς στην επίθεση.
«Είμαστε μέρος αυτής της μάχης, οι μαχητές είναι δίπλα στους αδελφούς τους στις Ταξιαρχίες Κάσαμ μέχρι να επιτευχθεί η νίκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ Abu Hamza σε ανάρτηση στο Telegram.
Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξέφρασαν δυσπιστία για τη διείσδυση στο Ισραήλ.
«Είναι σαν όνειρο. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, μαχητές μέσα στην κατεχόμενη γη μας;», δήλωσε καταστηματάρχης στη Γάζα.
Δεν ήταν σαφές πώς οι επιτιθέμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας κατάφεραν να διασχίσουν τα αυστηρά φυλασσόμενα σύνορα. 

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου