Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Το σπαθί θα γυρίσει μπούμερανγκ στον «λαιμό» της Τουρκίας! Η κίνηση μέσα στην Αγιά Σοφιά και η ερμηνεία της

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς εμφανίστηκε με σπαθί μέσα στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, την οποία, σύμφωνα με τον γιο του Νετανιάχου αλλά και με την ιστορική αλήθεια, κατέχουν παράνομα οι Τούρκοι (ΕΔΩ).

Κρατώντας ένα σπαθί στο χέρι του που συμβολίζει την κατάκτηση ο Ερμπάς έδωσε το στίγμα για την χθεσινή προσευχή για το Μπαϊράμι, η οποία έγινε για πρώτη φορά μετά το 1453.

Την στιγμή αυτή σχολίασε καυστικά, o ανεξάρτητος Τούρκος καθηγητής και

πολιτικός επιστήμονας Mεχμέτ Εφέ Τσαμάν, που ζει αυτοεξόριστος στον Καναδά.

«Ο Πρόεδρος της «Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων» του τουρκικού κράτους (ανώτατη ισλαμική αρχή της Τουρκίας), Αλί Ερμπάς παρέδωσε ένα κήρυγμα Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους, στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, που μετατράπηκε σε τζαμί πριν από λίγο καιρό, κρατώντας σπαθί στο χέρι. Ένα σαφές «μήνυμα ειρήνης» έγραψε ο Τσαμάν, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Είναι προφανές πως η Τουρκία συνδυάζει τον τουρκικό σοβινισμό με τον φανατισμό του ορθόδοξου Ισλάμ, θέλοντας να στρέψει το σπαθί κυρίως κατά της Ελλάδας αλλά και να ενώσει κάτω από αυτό τους κατατρεγμένους μουσουλμάνους της ευρύτερης περιοχής (Παλαιστίνη, Συρία, παράνομοι μετανάστες των Βαλκανίων κ.α.), χρησιμοποιώντας τους για νέες κατακτήσεις.

Ωστόσο, η πολιτική του Ερντογάν, ο οποίος προκαλεί θρησκευτικές αναταραχές και μέσα στην Γαλλία, τινάζει στον «αέρα» τις κινήσεις προσέγγισης Δύσης, Ισραήλ και Μουσουλμάνων, συμβάλλοντας στο να γίνει ανεξέλεγκτη η σύγκρουση για τα Ιεροσόλυμα.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση της Τουρκίας και το σπαθί θα γυρίσει μπούμερανκ στον «λαιμό» της ίδιας της γείτονας. Ενδεχομένως, η μισαλλοδοξία του Ερντογάν να χρησιμοποιείται για να «φουντώσει» η ένταση και να επέλθει περιφερειακή ή ακόμα και παγκόσμια λύση. 

 Τι θα γίνει μετά;;;

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου