Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Αμερικανός δισεκατομμυριούχος: Το χάσμα πλούτου μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση στις ΗΠΑ

Ο μεγαλοεπενδυτής Ρέι Ντάλιο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εξ αιτίας του τεράστιου χάσματος ανάμεσα σε φτωχούς και πλουσίους

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, Ρέι Ντάλιο, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για μια διχασμένη και άνιση Αμερική. Μιλώντας στο CNN o Ντάλιο προειδοποίησε ότι οι ηγέτες πρέπει επειγόντως να

αντιμετωπίσουν την τοξική ανισότητα, την πολιτική πόλωση και το αυξανόμενο χρέος.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια λύση που να λειτουργεί για την πλειοψηφία των ανθρώπων», δήλωσε ο Ντάλιο. «Και αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί είτε με έξυπνο τρόπο - είτε θα προέλθει από μεγαλύτερη σύγκρουση».

Σχεδόν 8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των φτωχών από τον Ιούνιο, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και το Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ. Περισσότεροι από 27 εκατομμύρια ενήλικες βρίσκονταν σε νοικοκυριά που «μερικές φορές ή συχνά» παρουσίαζαν έλλειψη επαρκούς τροφής σύμφωνα με έρευνα.

Ταυτόχρονα, οι εκλογές του 2020 - και οι προσπάθειες του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπονομεύσουν τα αποτελέσματα - έχουν εντείνει ακόμη περισσότερο τις πολιτικές πληγές. «Έχω μελετήσει τα τελευταία 500 χρόνια ιστορίας και αυτά τα πράγματα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά», δήλωσε ο Ντάλιο.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου