Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Στα 7.500 ευρώ η …μεσαία τάξη στην Ελλάδα

"λεει οτι 7.500 ευρω το χρόνο, ειναι μεσαία τάξη"
του Πάνου Παναγιωτόπουλου

Κατ’ αρχήν μ’ αυτήν την κακόμοιρη μεσαία τάξη έχουν γινει πάμπολλα παιχνίδια.
Τωρα μόλις τελευταία ακούσαμε υπουργό να λεει οτι 7.500 ευρω το χρόνο, ειναι μεσαία τάξη. Μεχρι που θα την κατεβάσουμε;;;

Αυτός που ζει απο το κοινωνικο εισόδημα και
μέρισμα θα βαφτιστεί μεσαία τάξη για να σηκωθεί ψυχολογικά;;;

Επιπλέον δεν θεωρώ προσωπικά οτι είχαμε αναπτύξει μεσαία τάξη στην ΕΛΛΑΔΑ.

Μικροαστούς ναι… Μεσαία ομως με την πραγματική έννοια της μεσαίας;;;
Μέσω ποιας παραγωγικής διαδικασίας;;;
Διότι μη μου πείτε οτι τα μαγαζιά ήταν παραγωγική διαδικασία. Εφόσον η πολιτική διαχρονικά ήταν μην παράγεται τίποτε, ελιές, πορτοκάλια, τσιμέντα, ενέργεια, ξενοδοχεία και πλοία, χαρίστε τα διώξτε τα κι εσείς μεινετε με το διαμερισματάκι των γονιών και των παππούδων μην πω, και το “εξοχικό” στο χωριό που επειδη είχε και αυθαιρεσίες που σας επέτρεψα ως κρατος να κάνετε, θα σας το πάρω κιολας, γιατι πλούσιοι είσαστε ρε αδελφέ, όσον αφορά τις αστακομακαρονάδες και τα cayenne, όνειρο ήταν και πέρασε, σας δάνεισα τα λεφτα¨, τωρα αφήστε τα στην άκρη γιατι οι έξι μήνες το χρόνο απο το εισοδημα, μου ανήκουν, γιατι τι;
Φαβέλες θα εχει μόνο η Λατινική Αμερικη και η Αγγλία;;;
Αναγκάσαμε οι πολιτικοι, ανθρώπους που κέρδιζαν 30.000 ευρω το χρόνο να θεωρούν τους εαυτούς τους μεσαία τάξη.
Υπαλλήλους, ανθρώπους με δανειοαποκτουμενα σπιτάκια, ανθρώπους που ακομη και 30000-40000 ευρω μετα βίας έβγαζαν το δάνειο του (μεγαλύτερου) απο οτι χρειάζονταν σπιτιού, που ομως εσείς τους το επιβάλλατε, και τα φροντιστήρια των παιδιών του και τα ιατρικά του που πάλι εσείς τα δημιουργήσατε.

Το παράδοξο του να ειμαστε ανεπτυγμένη χώρα, χωρις να ειμαστε, με όρους δυτικοευρωπαϊκους παντα μιλώντας, εσείς το κάνατε.
Δεν μπορεί να μου λέτε οτι 4,5 εκατ. (στα 9) θα λάβουν μέρισμα και απο την άλλη να μου λέτε οτι αυτοι ειναι μεσαία τάξη.
Δεν μπορεί να μου λέτε οτι με 7500 ευρώ ειναι κάποιος μεσαία και το μέρισμα να φθάνει στις 9000 και 13000.
Δεν μπορεί να κρυώνω, να πεινάω, να εχω κατεβάσει τις δαπάνες στο μηδέν και η φασολάδα σημερα ναναι πιο ακριβή και να σκέφτομαι τι θα φάω.

Δεν μπορεί να πληρώνεις τηλ, ΔΕΗ, νερο το μισό του εισοδηματος, και να με λες μεσαία τάξη. Δεν μπορεί να απαξιώνεις την φοροδιαφυγή των πολλών, επειδη ως πολιτικό λειτουργό σε βολεύει, επειδη ποτε σου δεν δηλώνεις στο πόθεν σου τις πραγματικές αξίες των αποκτημάτων σου, οπως επέβαλε ο νόμος (δηλώνεις αντικειμενικές, εφόσον οι πραγματικές ειναι μικρότερες ´Η ίσες).

Κοντολογίς δεν μπορεί να μου ρίχνεις ευθύνες όταν ως δάσκαλος του γένους, (τρομάρα σου) κανεις ο,τι μπορείς για να αποκτήσεις ιδιωτικό όφελος.

Και ένα τελευταίο. Δεκαετια 90. Ένα παιδάκι 17 χρόνων. Το ρώτησα τι θες να γίνεις;; Μου απάντησε… Εφοριακός, γιατρός, ληστής. Και έν πλήρει αφελεία με ρώτησε… Αυτοι δεν περνάνε καλύτερα;;;; Δεν θα το ξεχάσω ποτε. Και δεν υπαρχει περίπτωση αμεσα να ξεφύγουμε απο την παγίδα της ζωής χωρις νόημα.

απο το  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου