Η ρωσική κρατική τηλεόραση υποστήριξε ότι το 2009 η FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA που αφορούσε την «εξουδετέρωση» του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού από το αξίωμά του, καθώς και τον θάνατό του |
Η ρωσική κρατική τηλεόραση υποστήριξε ότι το
2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA που αφορούσε την «εξουδετέρωση» του τότε Έλληνα Πρωθυπουργού από το αξίωμά του καθώς και τον θάνατό του.
Οι δημοσιογράφοι του δικτύου παραλληλίζουν την υπόθεση με κατασκοπευτικό μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμινγκ.
Το ρεπορτάζ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου παρουσιάζει το «άνοιγμα» Καραμανλή στη Μόσχα βασική αιτία για την στοχοποίησή του από έναν κύκλο πρακτόρων που σχεδίαζε να τον δολοφονήσει.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν με την παρακολούθηση των συνομιλιών του Ρώσου Προέδρου με τον Έλληνα και τον Βούλγαρο ηγέτη, ενώ στη συνέχεια συγκροτήθηκε το σχέδιο «Πυθία» στο οποίο κατά πληροφορίες, συμμετείχαν τουλάχιστον επτά τρομοκρατικές ομάδες εκ των οποίων οι τρεις ειδικεύονται σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών ενώ οι άλλες τέσσερις ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων.
Αναφέρεται μάλιστα και στο περιστατικό που πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών όπου συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους πράκτορες που φέρονταν να επιδίωκουν την δολοφονία του κ. Κώστα Καραμανλή, τον Απρίλιο του 2008 στη Ν. Μακρη.
Εκεί βρέθηκε ένα μίνι βαν χωρίς πινακίδες που έφερε σύστημα παρακολούθησης, όπλα και χάρτες με τα δρομολόγια του Πρωθυπουργού.
Στη συνέχεια στο ντοκιμαντέρ γίνονται αναφορές για τις προσπάθειες του Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει την ενεργειακή συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία με την προώθηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και του South Stream.
Αναφορές γίνονται στις εισαγγελικές έρευνες και στο πόρισμα για συγκεκριμένες ευθύνες προσώπων και μυστικών υπηρεσιών, ενώ αποδίδεται και η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή σε σχέδιο που είχε υφανθεί για την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την εξουσία με την πρόκληση χάους στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2008.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου