Εχουν αρχίσει να αποθρασύνονται οι κάθε είδους και κλάδου ιδιωτικές εταιρείες,οι οποίες μέσα στη θύελλα της κατοχής που επέβαλε το μνημόνιο, αισθάνονται περίπου ..συνώνυμες της κρατικής εξουσίας. Ετσι,πέρα από τις απίστευτες παραβάσεις και εκβιασμούς που ασκούν σε βάρος των εργαζομένων τους, πολλές από αυτές επιτίθενται κατά κάθε πολίτη ο οποίος θα βρεθεί στο δρόμο τους και ο οποίος θα τολμήσει να ασκήσει κριτική η να εκφράσει παράπονα για τα προιόντα η τις υπηρεσίας που πωλούν.
Ενα παράδειγμα της ασυδοσίας των ιδιωτικών εταιρειών που ενθαρύνει το κράτος, με τις νομοθεσίες που ειναι συνήθως κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των συμφερόντων τους, αναδημοσιεύουμε σήμερα απο το techit.gr
Δημοσιοποίηση παραπόνων στο Διαδίκτυο, οδηγεί σε αγωγή
Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησε εταιρεία υπολογιστών εναντίον καταναλωτή που δημοσιοποίησε στο blog του τη δυσαρέσκεια του για το service της εταιρείας.
Συγκεκριμένα η εταιρεία Systemgraph άσκησε αγωγή ύψους 200.000? κατά καταναλωτή για προσβολή φήμης η οποία επικεντρώνεται στην δημοσιοποίηση των παραπόνων του σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες.
Το περιστατικό αυτό δημιουργεί ερωτήματα κατά πόσο είναι θεμιτή η δημοσιοποίηση παραπόνων δηλαδή πού σταματάει η κριτική και πού ξεκινάει η συκοφαντική δυσφήμιση. Να σημειωθεί ότι έχουν εκδοθεί αντικρουόμενες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων για το κατά πόσο εφαρμόζεται ο νόμος περί Τύπου σε δημοσιεύματα του Διαδικτύου (βλ. απόφαση 27/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά και απόφαση 4980/2009 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά).
πηγη techit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου