Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αυτές είναι οι 30 συστημικά σημαντικές τράπεζες στον κόσμο

Την λίστα με τις συστημικά πιο σημαντικές τράπεζες στον κόσμο δημοσιεύει το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Board), όπως κάθε χρόνο, σημειώνοντας πως ο αριθμός τους παραμένει στις 30 μετά από μία προσθήκη και μία διαγραφή.

Συγκεκριμένα, η γαλλική BCPE έφυγε από την λίστα και η Royal Bank of Canada την
αντικατέστησε.
Σύμφωνα με τον πίνακα, η Citigroup και η BNP Paribas υποχώρησαν μία κατηγορία, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν λιγότερα κεφαλαιακά μαξιλάρια από ότι πέρσι για να για να αντισταθμίσουν το μέγεθος και την πολυπλοκότητά τους.

Οι τράπεζες με το υψηλότερο επίπεδο συστημικής σημασίας - που ονομάζεται κατηγορία 5 - πρέπει να διαθέτουν πρόσθετα κεφάλαιο 3,5%.
 Η επόμενη υψηλότερη ομάδα - κατηγορία 4 – πρέπει να διαθέτει 2,5% επιπλέον κεφάλαια.
 Για την κατηγορία 3, η απαίτηση είναι επιπλέον 2% κεφάλαια, για την κατηγορία 2 είναι 1,5% και για την κατηγορία 1, 1% επιπλέον κεφάλαια.

Στην υψηλότερη κατηγορία, την 5 δεν βρίσκεται ούτε φέτος καμία τράπεζα.
 Η JPMorgan βρίσκεται μόνη της στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία, αφού η Citigroup υποχώρησε στην τρίτη υψηλότερη.
Η BNP Paribas έπεσε μια θέση στην τέταρτη κατηγορία, αφήνοντας τη Deutsche Bank, την Bank of America και την HSBC ως τους νέους "συναδέλφους" της Citigroup στη μεσαία κατηγορία.

Μαζί με την BNP Paribas είναι και οι Bank of China, Barclays, China Construction Bank, Goldman Sachs, Industrial and Commercial Bank of China, Mitsubishi, Wells Fargo.

απο το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου