Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Κίνα : ο στρατός μας θα σταθεί στο πλευρό της Ρωσίας

"Ο κινεζικός στρατός είναι έτοιμος, μαζί με τον ρωσικό στρατό, να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στον κόσμο" - το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πολύ ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή. 

Ο Wu Qian, επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το είπε αυτό με έμφαση σε ένα σαφές μήνυμα προς τους όλο και πιο εξαγριωμένους εκπροσώπους της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Δεν είναι τυχαίο ότι η δήλωση έρχεται σε μια εποχή που η Δύση εξετάζει όλο και περισσότερο να επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
Σύμφωνα με http://eadaily.com

Ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) είναι έτοιμος να ενισχύσει τους στρατηγικούς δεσμούς με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και να συνεργαστεί μαζί τους για την υπεράσπιση της διεθνούς δικαιοσύνης. 
Ο Wu Qian, επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, δήλωσε αυτό σε ενημέρωση, αναφέρει το  RIA Novosti. 

Κανείς δεν θα διαλέξει τη μύτη της Μόσχας!

 «Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τον ρωσικό στρατό για να εφαρμόσουν πλήρως τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους αρχηγούς των δύο κρατών, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η στρατηγική επικοινωνία και ο συντονισμός, να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη στη στρατιωτική σφαίρα και να εφαρμοστεί από κοινού η Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο του κινεζικού στρατιωτικού τμήματος, το στρατιωτικό προσωπικό του PLA είναι έτοιμο να «υποστηρίξει τη διεθνή δικαιοσύνη και αμεροληψία» μαζί με τους Ρώσους ομολόγους του, καθώς και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια.

Πηγή: Επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wu Qian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου