Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Χαλκιδική: Αναστάτωση στη Χανιώτη - Έσπασε αγωγός και έπεσαν λύματα στη θάλασσα

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη Χανιώτη, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, όταν έσπασε αγωγός και τμήμα του παραλιακού μετώπου γέμισε με λύματα.

Το περιστατικό καταγράφηκε κοντά στο σημείο όπου αναμένονταν να ξεκινήσουν έργα αποκατάστασης για τις ζημιές που προκλήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο λόγω της κακοκαιρίας. 

Βαρύ μηχάνημα έργου πέρασε από την περιοχή με αποτέλεσμα να σπάσει ο αγωγός και να τρέξουν τα

λύματα. Κάτοικοι της Χανιώτης κατήγγειλαν στη Voria τη ρύπανση, λέγοντας πως η ακτογραμμή έχει γεμίσει με λύματα σε έκταση 100 μέτρων, ενώ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή προχώρησαν σε προσωρινή σφράγιση του παραλιακού μετώπου που απασχολούν.

«Έπεσαν πολύ λίγα λύματα, ούτε δύο κυβικά μέτρα, τόσα που είναι ανεπαίσθητα με την έκταση της θάλασσας» ανέφερε σε δηλώσεις της στη Voria η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά τονίζοντας πως ήδη έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός και η παραλία, η οποία είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, είναι προσβάσιμη στους πολίτες.

«Ειδοποιήσαμε την υπηρεσία Περιβάλλοντος, το ΚΕΠΑΜΑΧ και το Λιμεναρχείο και μέσα σε πέντε λεπτά η βλάβη αποκαταστάθηκε» σημείωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας πως «είναι λογικό ο κόσμος να φοβάται, γιατί είδε ότι έσπασε ο αγωγός και πανικοβλήθηκαν».

Για το περιστατικό συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο εργολάβος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναφορικά με την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου, η δήμαρχος Κασσάνδρας διευκρίνισε ότι τα έργα ξεκίνησαν τον Ιούνιο «γιατί έπρεπε να έρθει η χρηματοδότηση και να γίνει η σύμβαση, έτσι ώστε να υπάρχει η αδειοδότηση για να μπουν τα μηχανήματα».

Σύμφωνα με την ίδια, ο δήμος προχώρησε στην απομάκρυνση των επικίνδυνων μπάζων στην περιοχή, ενώ τα έργα θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λόγω των παραθεριστών που αρχίζουν να κατακλύζουν τη Χανιώτη για την καλοκαιρινή σεζόν. «Έχουμε δημιουργήσει μία ασφαλή παραλία» κατέληξε η κ. Χαλκιά.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου