Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ καταγγέλλει ο Τραμπ!!! Ζητά επανακαταμέτρηση ψήφων

Νέος χαμός εν όψει;;;

Το 53% των Αμερικανών ψήφισε Ρεπουμπλικανούς έναντι του 47% που ψήφισε Δημοκρατικούς με βάση την ψηφοφορία για τις έδρες του Κογκρέσου που σημαίνει πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Με την νίκη των Ρεπουμπλικάνων να είναι ισοπεδωτική στις ενδιάμεσες εκλογές που

διεξήχθησαν στις ΗΠΑ, φαίνεται πως κινητοποιήθηκε πάλει η ΜΑΦΙΑ της ΝΟΘΕΙΑΣ, με τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ζητάει επανακαταμέτρηση των ψήφων και να καλεί τους υποστηρικτές του σε διαδηλώσεις.

Αυτό γιατί οι Δημοκρατικοί του 78χρονου Μπάιντεν έχουν απωλέσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως άλλωστε προβλεπόταν μετά την καταστροφική τους πολιτική, ωστόσο τα συστημικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως δεν επικράτησε το «Κόκκινο κύμα», δηλαδή μια συντριπτική νίκη των Ρεπουμπλικανών.

Από την στιγμή που οι Δημοκρατικοί χάνουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα είναι πιο δύσκολο για τον Μπάιντεν να κυβερνήσει. Η μεγάλη μάχη δίνεται στην Γερουσία καθώς, μέχρι στιγμής κανένα κόμμα δεν έχει κερδίσει ή χάσει έδρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας κοινής γνώμης Edison Research. ΕΚΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΤΟ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ!!!

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το CNN, για επτά σημαντικές έδρες στην Γερουσία (από τις 100) έχουμε μέχρι στιγμής πλήρη μεσάνυχτα: μία από αυτές είναι η Τζόρτζια όπου η μάχη των δύο υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών θα κριθεί στο νήμα. Με την νίκη του Φέτερμαν να κερδίσει την έδρα στην Γερουσία της Πενσιλβάνια , λίγους μήνες αφότου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, οι Δημοκρατικοί παίρνουν μία μεγάλα ανάσα.

Στις ενδιάμεσες εκλογές, οι πολίτες των ΗΠΑ επανεκλέγουν όλα τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας. Για τον λόγο αυτό, γίνεται πιο περίπλοκη η διαδικασία των αποτελεσμάτων και αφήνει περιθώρια παρεμβάσεων. Οι Ρεπουμπλικάνοι ξεκίνησαν την κούρσα ως φαβορί. Πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στην κάλπη με βάση τον πληθωρισμό (8%) και την αμερικανική ΣΚΟΤΕΙΝΗ ανάμειξη στην Ουκρανία, κατηγορώντας τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί όμως φέρονται να κέρδισαν σε πολιτείες που δεν το περίμεναν, όπως η Πενσιλβάνια. Όπως αναφέρουν διεθνιστικά μέσα ενημέρωσης, οι Δημοκρατικοί κέρδισαν κρίσιμες έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ανατολικές ακτές και κατάφεραν να διατηρήσουν την έδρα της Γερουσίας στο Νιου Χάμσαϊρ.

Ως εκ τούτου, πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε εκλογικές παρατυπίες – και κάλεσε σε διαδηλώσεις τους υποστηρικτές του.


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου