Λίγοι εν Ελλάδι ασχολήθηκαν με την ομιλία-μανιφέστο του Βλαδίμηρου Πούτιν στην σύνοδο Valdai και την ιστορική σημασία της.
Η ομιλία αυτή θεωρούμε ότι θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά από τον πολίτη του σύγχρονου κόσμου, τόσο για την ουσία του περιεχομένου της όσο και για το ότι ειπώθηκε από τον ηγέτη μίας πλανητικής δύναμης που σύμφωνα με τον έγκυρο διεθνή αναλυτή Τιερί Μεισάν, είναι η νικήτρια του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου που διεξήχθη στο μέτωπο της
Συρίας.*Ο Πούτιν κατ’ αρχήν μέμφεται την λυσσαλέα προσπάθεια αλλαγής συνειδήσεων και του τρόπου του σκέπτεσθαι στον Δυτικό κόσμο. Νεωτερικές έννοιες και ιδέες όπως γονέας Α και Β, φύλο Χ, γυναικοκτονία, δικαιωματισμός μειοψηφιών, η κατάργηση των κλασσικών σπουδών ως ρατσιστικών αφηγημάτων (!) κ.α. έχουν εισαχθεί βίαια στο λεξιλόγιο και στην ζωή μας, σε μία προσπάθεια μετάλλαξης της που δεν προέρχεται από κάποια εσωτερική μας ανάγκη αλλά είναι τέχνασμα ιδρυμάτων και κέντρων εξουσίας προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.
Διανύουμε μία κοσμοιστορική εποχή αλλαγών στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τον Β. Πούτιν, που κανένας ακόμα δεν γνωρίζει πόσο χρόνο θα πάρει και που θα καταλήξει. Οι συστημικές αλλαγές διαπερνούν όλες τις κατευθύνσεις – από την αυξανόμενα σύνθετη γεωφυσική κατάσταση του πλανήτη μας έως την παραδοξότητα της ανάγκης ερμηνείας και του ορισμού του τι είναι ο άνθρωπος και ποιοι οι λόγοι της ύπαρξης του …
Δεν εκστομίζονται τυχαίως τέτοια λόγια σε αυτό το πολιτικό επίπεδο.
Η επελαύνουσα 4η Βιομηχανική Επανάσταση που θα μετασχηματίσει ψηφιακώς τα πάντα έως και το ανθρώπινο είδος σε Human 2.0 προωθούνται ως κατ’ επείγοντα, ζαλίζουν τον μέσο πολίτη που αν ενστικτωδώς αντιλαμβάνεται τις τεκτονικές αλλαγές που συμβαίνουν, νιώθει ανήμπορος να τις παρακολουθήσει λόγω της ταχύτητας και της πολυπλοκότητας τους με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε σύγχυση ως προς το ποια στάση πρέπει να τηρήσει. Ακόμα περισσότερο του διαφεύγει το πεδίο του Μυστικού Πολέμου που μαίνεται …
Ο «Μυστικός Πόλεμος» είναι ο τίτλος του πρόσφατα εκδοθέντος βιβλίου του γνωστού εναλλακτικού ερευνητή και αναζητητή του αθέατου Παντελή Γιαννουλάκη.
Σύμφωνα λοιπόν με τον συγγραφέα, αυτός ο πόλεμος μαίνεται – παντού και πάντα – μεταξύ δύο βασικών Ιδεών, δύο Τάσεων: Η μία Τάση προσπαθεί να διδαχθεί από το θείον, να το εξερευνήσει και εν τέλει να συντονιστεί και να ενωθεί μαζί του, μέσω της Αλήθειας, της Γνώσης, του Κάλλους, της Τάξης. Η αντίμαχη Τάση εκφράζει τον άνθρωπο που ερευνά και αυτός το θείον αλλά για να αποκτήσει δυνάμεις ώστε να κυριαρχήσει, να αρπάξει, να μεταλλάξει και εν τέλει να γίνει αυτός θεός στο υλικό Σύμπαν που προσπαθεί να το τροποποιήσει. Ειναι ο διαχρονικός πόλεμος Καλού και Κακού, Φωτός και Σκότους, Πνεύματος και Ύλης, Φυσικού και Τεχνητού.
Ποια είναι η θέση του καθενός μας στην εποχή των αλλαγών, είναι κρίσιμης σημασίας, γιατί ενισχύει την μία Τάση έναντι της άλλης, Το τι σκεφτόμαστε, τι λέμε και το τι πράττουμε δεν είναι αμελητέο μέγεθος, και αποδεικνύεται από τους τιτάνιους μηχανισμούς ελέγχου και τροποποίησης της συμπεριφοράς μας που έχουν στηθεί, μέσω της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας. Το ερώτημα παραμένει: ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας, οι επιλογές μας διανύοντας αυτήν την περίοδο των κοσμογονικών αλλαγών που έχουν προκαλέσει σύγχυση και ταραχή στις συνειδήσεις μας;
Ως ασφαλή οδηγό για αυτήν την εποχή, ο Πούτιν στην ομιλία του, προτάσσει τον υγιή και συνετό συντηρητισμό σε αναμφισβήτητες ηθικές και πνευματικές αξίες όπως τις έχει αναπτύξει κάθε έθνος ως πολιτιστικό προιόν του και πρωτίστως τηρώντας το ιατρικό αξίωμα του να μην βλάπτεις, δηλαδή την ελληνική πρόταση διά στόματος Ιπποκράτους «ὠφελέειν ἢ μὴ βλάπτειν», αναγνωρίζοντας εμμέσως, την ανάγκη της ελληνικής ηθικής ως αναγκαίο παράγοντα επιβίωσης και συνύπαρξης στον πλανήτη.
Ο Παντελής Γιαννουλάκης το εκφράζει πιο άμεσα, πιο προσωπικά: Όταν πρέπει να έχουμε την δική μας προσωπική στάση και δράση αλλά είμαστε σε σύγχυση, οτιδήποτε και αν συμβαίνει, τότε επιστρέφουμε στα Βασικά: σε αυτά που γνωρίζουμε Σίγουρα και αυθόρμητα ότι είναι Σωστά, και ότι σίγουρα αυτά θα θέλαμε να μας χαρακτηρίζουν, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τα βασικά, τα θεμελιώδη, τα αρχετυπικά, τα αληθινά απαραίτητα., τα υπερσημαντικά…
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν ποια είναι τα αληθινά σημαντικά στην ζωή μας και κρατώντας αυτά ως πολύτιμο οδηγό μας, είθε να διασχίσουμε τα ταραχώδη κύματα της εποχής και να επιστρέψουμε στην Ιθάκη μας σοφοί και ευγνώμονες …
* «Μπάιντεν-Πούτιν, μια Γιάλτα Β’ παρά ένα νέο Βερολίνο», του Τιερί Μεϊσάν / voltairenet.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου