Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Γνωρίστε τον άνθρωπο που πληρώνεται για να μην κάνει τίποτα και έχει χιλιάδες πελάτες

Ο Ιάπωνας που «εκτόξευσε» το επιχειρηματικό δαιμόνιο σε άλλο επίπεδο και έγινε αφεντικό του εαυτού του! Κυριολεκτικά…

Μπορεί να διαθέτει μέχρι και μεταπτυχιακό, ωστόσο σίγουρα δεν του χρειάζεται (για την ώρα τουλάχιστον) προκειμένου να εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Και μπορεί το ίδιο να ισχύει για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη, οι οποίοι έχουν ακολουθήσει διαφορετική επαγγελματική καριέρα από αυτό που σπούδασαν, ωστόσο ο Σότζι Μοριμότο ξεχωρίζει γιατί πιθανότατα κάνει τη

δουλειά που ονειρεύονται όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι μαζί!

Όσο βέβαια μπορεί να θεωρήσει κανείς δουλειά το να κάνει απολύτως… τίποτα.

Βλέπετε ο Μοριμότο συνέλαβε μια εκπληκτική ιδέα προκειμένου όχι απλά να μην κουράζεται, αλλά να πληρώνεται κιόλας για να... αναπνέει.

Πώς; Νοικιάζει τον εαυτό του προκειμένου να βρίσκεται απλά κάπου και να μην κάνει τίποτα.

Αν πάλι αναρωτιέστε αν έχει… δουλειά, σύμφωνα με τον Independent, οι πελάτες κάνουν ουρά!

Για 10.000 γεν (περίπου 80 ευρώ) μπορείς μάλιστα να νοικιάσεις και εσύ τον 37χρονο Ιάπωνα, απλά πρέπει βέβαια να πληρώσεις τα έξοδα για το ταξίδι, αλλά και για τις υπόλοιπες βασικές ανάγκες του.

Αυτός από την πλευρά του, θα τρώει, θα πίνει, θα σου κάνει παρέα και πού και πού θα απαντά και σε απλές ερωτήσεις. Επίσης μπορεί να κρατά μια θέση στην ουρά για σένα, Αυτό και αν είναι εξυπηρέτηση!

Ο Μοριμότο πρόσφερε για πρώτη φορά τις πολύτιμες υπηρεσίες του τον Ιούνιο του 2018 αφού ανέβασε ένα tweet στο οποίο έγραφε:

«Προσφέρομαι προς ενοικίαση, ως ένα άτομο που δεν κάνει τίποτα. Είναι δύσκολο για εσάς να μπείτε σε ένα κατάστημα μόνοι σας; Σας λείπει ένας παίκτης στην ομάδα σας; Χρειάζεστε κάποιον για να κρατήσει μια θέση για εσάς; Δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκτός από εύκολα πράγματα».

Αν και μάλιστα αρχικά προσέφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν, ο Μοριμότο πλέον είναι με… χρέωση, καθώς λόγω της μεγάλης ζήτησης, ως επιχειρηματίας του… εαυτού του, δεν μπορεί να σπαταλά χρόνο από εδώ και από εκεί. Μόνο βέβαια αν πληρωθεί γι΄ αυτό.

Και κάπως έτσι συναντά 3 ή 4 πελάτες την ημέρα, με περίπου 3.000 (πιθανότατα) μοναχικά άτομα να έχουν μέχρι τώρα πληρώσει για τις υπηρεσίες του από την αρχή της καριέρα του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι τον νοικιάζουν για διάφορους λόγους, ωστόσο οι περισσότεροι απλά βαριούνται, νιώθουν μοναξιά ή απλά αναζητούν για ευήκοα ώτα.

Ανάμεσα σε άλλα, έχει προσληφθεί για μεσημεριανό γεύμα, για να ποζάρει σε φωτογραφίες στο Instagram, για να συνοδεύσει κάποιον που ήθελε να υποβάλει αίτηση διαζυγίου, να πιάσει πεταλούδες στο πάρκο, αλλά και για να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Ένας άλλος, επίσης, άντρας τον προσέλαβε για να περιγράψει έναν… φόνο που είχε διαπράξει, ενώ ένας ακόμη τον πλήρωσε για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά και για να επισκεφθεί το σημείο όπου επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Από την πλευρά του, ο Μοριμότο, με μεταπτυχιακό στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Οζάκα και όχι παραδόξως στο business management, δήλωσε στην εφημερίδα The Mainichi:

«Δεν είμαι φίλος ή γνωστός. Είμαι απαλλαγμένος από τα ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνουν στις σχέσεις, αλλά μπορώ να απαλύνω τη μοναξιά των ανθρώπων».

«Όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι, νομίζω ότι το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να τον διευκολύνετε παραμένοντας στο πλευρό τους», πρόσθεσε.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο Μοριμότο, ο οποίος εργαζόταν στον τομέα των εκδόσεων, αλλά παραιτήθηκε για να κάνει… τίποτα, έχει εκδώσει βιβλία για την καριέρα του, έχει εμπνεύσει ένα τηλεοπτικό δράμα, ενώ απέκτησε και 270.000 followers στο Twitter.

Όσο για τους πελάτες του; Ένας από αυτούς έγραψε στο Διαδίκτυο: «Χαίρομαι που μπόρεσα να κάνω μια βόλτα με κάποιον, διατηρώντας μια άνετη απόσταση και δεν χρειαζόταν να μιλήσουμε, αλλά θα μπορούσαμε αν θέλαμε»...

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου