Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Tι αγοράζει ο Mπάφετ μέσα στην καταιγίδα…

Φίλοι μικρομέτοχοι, δεν ήρθε το τέλος της Ελλάδος ούτε το τέλος της παγκόσμιας οικονομίας
  • Φίλοι μικρομέτοχοι, δυστυχώς το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν ο πρωταθλητής στην πτώση.
Σ’ αυτά τα επίπεδα τιμών έχει τιμολογήσει το χάος. Το απίστευτο είναι στις 938 μονάδες που βρισκόταν ο ΓΔ, ήμασταν από τις φθηνότερες αγορές παγκοσμίως.
Τώρα στις
550 μονάδες είμαστε η ΤΖΑΜΠΑLAND!!!

Φίλοι μικρομέτοχοι, δεν ήρθε το τέλος της Ελλάδος ούτε το τέλος της παγκόσμιας οικονομίας. Απλώς, ήρθε το τέλος του 2020. 
Εμείς σήμερα σας φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας μια κίνηση που κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι πάρα πολύ σημαντική για τους επενδυτές όλου του κόσμου.
  • Ο σοφός της OmahaWarren Buffett, στις 27 Φεβρουαρίου αγόρασε 71.9 εκ μετοχές της Delta Airlines με μια μέση τιμή 46.4 δολάρια και έτσι έφτασε το ποσοστό του από 9.85% σε 11.23%. Το απίστευτο φίλοι μικρομέτοχοι είναι ότι πριν 3 μήνες η μετοχή της Delta είχε φτάσει στα 63 δολάρια και ο κ. Buffett δεν είχε πουλήσει ούτε μια μετοχή.
Προσέξτε τώρα, ο κ. Buffett  κάθεται πάνω σε 128 δις δολάρια μετρητά και στη μετοχή που επέλεξε αυτός να αγοράσει μέσα στην καταιγίδα είναι η μετοχή της Delta Airlines.
 Όσοι παρακολουθείτε χρόνια τον κ. Buffett θα ξέρετε ότι παλαιότερα με την περιπέτεια που είχε στην US Airways το 1989, για 28 χρόνια απέφευγε πλήρως τις αεροπορικές εταιρείες λέγοντας κιόλας ότι είναι “death trap”.


  • Αυτό που τότε φοβόταν, έγινε τώρα πραγματικότητα και προσέξτε φίλοι μικρομέτοχοι, αντί μέσα στην καταιγίδα να αγοράσει πχ κάποια εταιρεία πετρελαίου, κάποια εταιρεία αλουμινίου, κάποιο διυλιστήριο κλπ αγόρασε αεροπορική, την Delta Airlines. Θα μπορούσε κάλλιστα να πουλήσει γιατί είχε το 9.85% και κέρδιζε. Αλλά όχι μόνο δεν πούλησε αλλά αγόρασε κιόλας. Αυτό λέει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
Έτσι, αυτή τη στιγμή η Berkshire Hathaway είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Delta. Εδώ πρέπει να σας επισημάνουμε το γεγονός ότι ο κ.Buffett έχει θέση και στη United Airlines και στην American Airlines και στη Southwest Airlines. Προσέξτε τώρα όμως, ο κ. Buffett αγοράζει την Delta στα 46.40 δολάρια αλλά η μετοχή συνεχίζει να πέφτει μέχρι τα 33.36 δολάρια. Βλέπετε, ούτε ο νούμερο 1 επενδυτής στον κόσμο βρίσκει τον πάτο μιας μετοχής.
  • Η Delta προσαρμόζεται άμεσα στην πτώση της ζήτησης και θα καθηλώσει το 40% του στόλου της.  Μιλάμε για πραγματικό μακελειό.
  • Συγχρόνως, ο πρόεδρος της United Airlines  κ. Scott Kirby βλέπει να υπάρχει μια πτώση του τζίρου της τάξης του 70% τους μήνες Απρίλιο και Μάιο με αποτέλεσμα να είναι έτοιμοι κι αυτοί να καθηλώσουν τον στόλο τους.
Ο κ. Buffett φυσικά, πριν αγοράσει Delta στα 46.40 δολάρια, τα είχε σταθμίσει όλα αυτά. Άρα τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ προβλέπεται ένα καταστροφικό 2020 βλέπει λαμπρές προοπτικές στον κλάδο και ιδιαίτερα στην Delta Airlines. Ότι ενώ μπορεί να βγάλει ζημιές το 2020 η Delta Airlines η πρόσφατή της πτώση έχει προεξοφλήσει αυτό το γεγονός.


  • Εμείς λοιπόν, θα κοπιάρουμε το σκεπτικό του κ. Buffett στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά επειδή δεν έχουμε τα λεφτά του κ. Buffett ούτε την θέληση να αναλάβουμε τόσο μεγάλο ρίσκο θεωρούμε ότι οι δυο υποτιμημένες αλλά και με λαμπρές προοπτικές εταιρείες με ορίζοντα το 2022 είναι η AEGEAN και η AUTOHELLAS. Οι αποτιμήσεις τους είναι αστείες. Την άλλη βδομάδα βγάζουν και οι δύο αποτελέσματα.
Φυσικά, πολύ λιγότερο ρίσκο έχει η μετοχή της AUTOHELLAS για αυτό κι εμείς, αν είχαμε 100 ευρώ να επενδύσουμε θα επενδύαμε 65 ευρώ στην AUTOHELLAS και 35 ευρώ στην AEGEAN

Για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια και όχι ανήσυχοι.
Φυσικά, με το Γενικό Δείκτη στις 550 μονάδες σχεδόν όλες οι μετοχές του χρηματιστηρίου είναι τσάμπα απλώς κάποιες είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΙΟ ΤΣΑΜΠΑ από τις άλλες και έχουν και καλύτερες προοπτικές.

mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου