Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Γερμανία: Σχεδιάζει ταμείο στήριξης 500 δισ. και εξαγορά μεριδίων σε επιχειρήσεις


Δραστικά μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας εξετάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας, καθώς είναι πολύ κοντά στο να λάβει και την απόφαση για πλήρη καραντίνα από Δευτέρα, προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση του Covid19.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel ο κυβερνητικός συνασπισμός σχεδιάζει να
δημιουργήσει ένα ταμείο 500 δισ. ευρώ για να πράσχει σε επιχειρήσεις εγγυήσεις δανείων, αλλά και ενέσεις σε ρευστό.

Ο υπουργός Οιικονομικών, Όλαφ Σολτς, έχει ταχθεί υπέρ του να εξαγοράσει το κράτος μερίδιο σε δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις προκειμένου να αποφύγουν τη χρεοκοπία.
Παράλληλα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να άρει τον περιορισμό στον δανεισμό του δημοσίου.
 Όλα αυτά την ώρα που παρακολουθείται στενά η συμμόρφωση των πολιτών στις οδηγίες να μείνουν στο σπίτι. Όπως ξεκαθάρισε κυβερνητικός αξιωματούχος το Σαββατοκύρικο θα είναι καθοριστικής σημασίας. Εάν διαπιστωθεί ότι ο κόσμος δεν περιορίζει τις μετακινήσεις του, θα επιβληθεί απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας.
Να σημειωθέι ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευθεί για δάνεια ύψους 550 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη πληροφορία έχουν διαρρεύσει πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να αποκτά μερίδιο στην αεροπορική Lutfhansa προκειμένου να την κρατήσει ζωντανή. Από χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά το 95% των πτήσεών της.

naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου