Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των υποψηφίων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο κ. Ορφανός εκτίμησε ότι από τότε που ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης
Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταχιάος προηγείται στην κούρσα των δημοτικών εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με δημοσκόπηση με δημοσκόπηση της «Egnatia Point of view» για λογαριασμό της εφημερίδας «Μακεδονία».
Ο Νίκος Ταχιάος είναι πρώτος με ποσοστό 18,1%. 
Ακολουθεί δεύτερη η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,5%, η οποία υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ
τρίτος ακολουθεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,9%.

O Σπύρος Βούγιας, την υποστήριξη του οποίου πρόσφατα ανακοίνωσαν Ποτάμι και ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνει ποσοστό 5,9%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την οποία φιλοξενεί  η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα συγκεντρώνει ποσοστό 4,5% ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πιάνει 3,4%.

Κάτω από το 3%  κινούνται οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες των Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Μάκη Κυριζίδη, Χάρη Αηδονόπουλου και  Μιχάλη Τρεμόπουλου.
 Ο επικεφαλής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 2,7%.
Οι αναποφάσιστοι είναι πολλοί καταγράφοντας ποσοστό πάνω από 27%.

Η δημοσκόπηση σφυγμομετρά και την γνώμη των πολιτών για τα πρόσωπα που διεκδικούν τα ηνία του δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Εκεί η κατάταξη είναι διαφορετική και προηγείται ο Σπύρος Βούγιας ο οποίος συγκεντρώνει το 38,8% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης των πολιτών, ακολουθεί ο Νίκος Ταχιάος με 31,4% ο Γιώργος Ορφανός με 30,4% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 29,8%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση στο ερώτημα πώς αξιολογείται το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μπουτάρη.  
Αρνητικά απάντησε το 50,2%, θετικά το 30,2% ενώ ούτε θετικά ούτε αρνητικά απάντησε το 19,1%.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου