Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Περίεργα παιχνίδια funds με στόχο την κερδοσκοπία

Τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες είδαν τις μετοχές τους να καταγράφουν ιστορικά χαμηλά, καθώς φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη  ενορχηστρωμένο σχέδιο για να υποχρεώσουν τις τράπεζες να πουλήσουν μαζικά NPEs, προβληματικά δάνεια και ανοίγματα, η πίεση που ασκείται είναι πρωτοφανής.
Μέσα σε μια εβδομάδα οι τράπεζες έχασαν από -9,26% έως και -18,45%, δείγμα της
επίθεσης των funds.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές  αυτή η επίθεση δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς καθώς  τον Ιανουάριο δεν υπήρχαν  αρνητικά νέα για τις Ελληνικές Τράπεζες.
Το σχέδιο των εγγυήσεων προχωράει για έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, η ΤτΕ παρουσίασε το δικό της πλάνο σε επενδυτικούς οίκους στο Λονδίνο με πολύ θετικές εντυπώσεις και όλα δείχνουν  πως πάμε για συμφωνία μεταξύ των τραπεζών και της κυβέρνησης για το νόμο Κατσέλη.

Τα fundamentals των τραπεζών συνεχίζουν να βελτιώνονται μεσώ της μείωσης των προβληματικών δανείων με διάφορους τρόπους – ρυθμίσεις , πωλήσεις, ρευστοποιήσεις καλυμμάτων, και αναμένεται από όλες τις τράπεζες να αυξήσουν τους ρυθμούς μείωσης μέσα στο 2019.

Έτσι μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίθεση που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες η μετοχή συγκεκριμένης συστημικής τράπεζας.
Ξένοι και εγχώριοι προσπαθούσαν  να καταλάβουν τι γίνεται και η μετοχή της τράπεζας υφίσταται τέτοιας ισχύος πίεση (πτώση 23% σε επτά συνεδριάσεις) καθώς είναι η τράπεζα   με τον υψηλότερο Δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.
Η επίσημη αιτιολογία ήταν πως η τράπεζα έχει λάβει τις χαμηλότερες προβλέψεις, όμως  οι πωλητές με τις πιέσεις στην μετοχή της εν λόγω τράπεζας είχαν τη δυνατότητα να ελέγχουν την αγορά ακόμη και όταν το Χρηματιστήριο εμφάνιζε κέρδη.

mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου