Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ρεσιτάλ χειραγώγησης και ανοησίας

Εάν η πατρίδα μας είχε μία μόνο εταιρεία, όπως τη Novartis, αξίας 190 δις €, θα μπορούσε πουλώντας την να εξοφλήσει πάνω από το 50% των χρεών της – όχι να εξευτελίζεται ακόμη μία φορά, με τους πολιτικούς της να κατηγορούνται για εκβιασμό (ΣΥΡΙΖΑ) ή δωροδοκία (ΝΔ) και τους δεκάδες περισπούδαστους δημοσιογράφους να ισχυρίζονται πως πρόκειται για σκευωρία, σαν να μην υπήρξε ποτέ διαφθορά στην Ελλάδα!
.

Επικαιρότητα


Πριν προλάβει να ξεκινήσει ένα από τα δυσκολότερα έτη στην ιστορία της Ελλάδας, με βάση τις προβλέψεις για την οικονομία της, για την Ευρώπη και για τον υπόλοιπο πλανήτη που βαδίζει ολοταχώς προς την επόμενη κρίση, με χρέη μεγαλύτερα από ποτέ, με τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες και με εκρηκτικές φούσκες, εμφανίζεται ξανά στους τηλεοπτικούς δέκτες το σκάνδαλο Novartis – από κάποιον προστατευόμενο μάρτυρα που επέλεξε έναν φιλικό προς την αξιωματική αντιπολίτευση σταθμό (αφού όμως του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα), για να δηλώσει ότι προσπαθούσε, η κυβέρνηση προφανώς, να τον αναγκάσει να ενοχοποιήσει ένα πρώην πρωθυπουργό, έναν πρώην υπουργό, καθώς επίσης τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας!

Έμμεσα ενοχοποίησε λοιπόν την κυβέρνηση ή/και τη Δικαιοσύνη για εκβιασμό, χωρίς φυσικά να δώσει καμία αληθοφανή εξήγηση στο ότι ο ίδιος ζήτησε να προστατευθεί ως μάρτυρας, οπότε λογικά κάτι θα γνώριζε – ενώ όλα τα φιλικά προσκείμενα στην αντιπολίτευση ΜΜΕ «εξεγέρθηκαν», αναφερόμενα στη μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα του αιώνα και σε μία σκευωρία άνευ προηγουμένου.

Εν τούτοις, σκάνδαλα στον τομέα της υγείας και των φαρμάκων σίγουρα υπήρξαν, όπως γνωρίζει ακόμη και ο τελευταίος Έλληνας – κρίνοντας μεταξύ άλλων από το ύψος των δαπανών, όπου οι απώλειες του δημοσίου από το 2000 έως το 2010 υπολογίσθηκαν περί τα 80 δις €. Τα σκάνδαλα αυτά συνέβησαν σε μία δεκαετία που κυβέρνησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οπότε εύλογα θα πρέπει να αναζητηθούν εκεί οι ένοχοι –  ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι, ακριβώς αυτές οι δύο παρατάξεις εγκατέστησαν και εξέθρεψαν το βρώμικο κομματικό πελατειακό κράτος που υπερχρέωσε, χρεοκόπησε και υποθήκευσε την πατρίδα μας.
Ως εκ τούτου, αντί τα κόμματα να παίζουν θέατρο, θα ήταν καλύτερα να αναζητήσουν τους ενόχους – ενώ ασφαλώς τα στελέχη όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων, πολύ πιθανόν και της σημερινής, έχουν ευθύνες τουλάχιστον ως οι πολιτικοί προϊστάμενοι των τομέων που υπήρξε σίγουρα διαφορά: όπως είναι τα υπουργεία υγείας, αμύνης, υποδομών, οικονομικών κλπ.

Εύκολα τώρα μπορεί να συμπεράνει κανείς παρακολουθώντας αυτά που συμβαίνουν ότι, όλοι όσοι εμφανίζονται στο δημόσιο διάλογο δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτα, ούτε έχουν μάθει κάτι από τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της Ελλάδας – η οποία διαχειρίσθηκε με τέτοιο τρόπο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν προκάλεσε μόνο τη χρεοκοπία της χώρας μας αλλά, επίσης, το διεθνή εξευτελισμό της, με την επαίσχυντη πολιτική της επαιτείας, τη υποτέλειας και των υποκλίσεων. 
Πολύ φοβόμαστε δε πως θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά, αφού ακόμη και σήμερα, στην άκρη του γκρεμού, κανένας δεν ασχολείται με τα οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας – από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η εθνική μας ανεξαρτησία, η ελευθερία, η δημοκρατία, το μέλλον των παιδιών μας και η εδαφική μας ακεραιότητα.
Ειδικότερα, όλα τα κόμματα ασχολούνται με το σκάνδαλο της Novartis όχι με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ή για να μην υποστούν αντίστοιχες ζημίες – ενώ σύσσωμα τα ΜΜΕ έχουν αναδείξει το θέμα στο κορυφαίο των τελευταίων ημερών, σημαντικότερο ακόμη και από το Σκοπιανό ή από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Κανένας βέβαια δεν δίνει σημασία στο γεγονός ότι μία χώρα σαν την Ελβετία, με τους ίδιους περίπου εργαζομένους με την Ελλάδα (5,16 εκ.), καθώς επίσης με πολύ λιγότερο φυσικό πλούτο, διαθέτει μία εταιρεία όπως η Novartis – η χρηματιστηριακή αξία της οποίας είναι της τάξης των 190 δις € (πηγή), υψηλότερη δηλαδή από το ελληνικό ΑΕΠ! 

Εάν λοιπόν η πατρίδα μας είχε μία μόνο τέτοια εταιρεία (η Ελβετία διαθέτει πολύ περισσότερες), θα μπορούσε πουλώντας την να εξοφλήσει πάνω από το 50% των χρεών της – όχι να εξευτελίζεται ακόμη μία φορά, με τους πολιτικούς της να κατηγορούνται για δωροδοκία και τους δεκάδες περισπούδαστους δημοσιογράφους να ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, σαν να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα!

«Υπήρξαν δωροδοκίες, οπότε πρέπει να τιμωρηθούν» θα απαντούσε ασφαλώς ο καθένας – κάτι με το οποίο θα συμφωνούσαμε, αφού δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε με κριτήριο τη συμπεριφορά της Novartis σε άλλα κράτη, τον εξόφθαλμο πλουτισμό των πολιτικών από τη στιγμή εκείνη και μετά που λαμβάνουν κυβερνητικά αξιώματα, καθώς επίσης πολλές ανάλογες υποθέσεις του παρελθόντος που παρέμειναν ατιμώρητες (Siemens, εξοπλιστικά, κατασκευές κλπ.).

 Εν τούτοις, το θέμα θα έπρεπε να αφορά τη δικαιοσύνη, να μην διεξάγονται δημόσια δικαστήρια από τους τηλεοπτικούς συνηγόρους ή κατηγόρους, καθώς επίσης να έχει καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος περί μη ευθύνης των βουλευτών – ο οποίος προσβάλλει διεθνώς την Ελλάδα, αφού τη χαρακτηρίζει ως μία de facto χώρα της μίζας!


Όσον αφορά τους ισχυρισμούς, με βάση τους οποίους οι κατηγορίες εναντίον των πολιτικών είναι έωλες επειδή σε καμία άλλη χώρα δεν υπήρξε κάτι ανάλογο, μόνο ως «τραγικό αστείο» μπορεί να το αντιληφθεί κανείς – αφού μόνο στην Ελλάδα δεν μπορεί δυστυχώς να λειτουργήσει τίποτα χωρίς να συμμετέχουν οι πολιτικοί και τα κόμματα. 
Μόνο στην Ελλάδα είναι τόσο σημαντικές οι «κομματικές προσβάσεις» για τα πάντα (διαπλοκή) – ενώ η αυξημένη δαπάνη στα φάρμακα (γράφημα) αποδεικνύει ξεκάθαρα πως η διαφθορά στο χώρο της υγείας ήταν τεράστια, οπότε εντελώς αδύνατον να μη συμμετείχαν κυβερνητικά στελέχη.

Τέλος, επίσης κανένας δεν ασχολείται σοβαρά με το πρόβλημα της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας από τους πιστωτές της – ούτε αναζητούνται λύσεις που ασφαλώς υπάρχουν για το ανάλογα σοβαρό θέμα της ιδιωτικής περιουσίας (ακίνητα), οι τιμές της οποίας έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, ο δημόσιος διάλογος συνεχίζει να περιστρέφεται ανόητα γύρω από την πολιτική, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την οικονομία – παρά το ότι αυτή ακριβώς η συμπεριφορά, μας οδήγησε στο σημερινό χάος.

analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου