Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Είναι αλήθεια ότι ο Χίτλερ σκηνοθέτησε το θάνατό του για να το σκάσει στην Αργεντινή;

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, η οποία έχει πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο, ο Αδόλφος Χίτλερ εγκατέλειψε μυστικά το Βερολίνο το 1945 με τη βοήθεια της γυναίκας του. Παρόλο που η συγκεκριμένη θέση δεν έχει εξεταστεί ποτέ σοβαρά από τους ιστορικούς, μοιάζει να
κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μέσω του διαδικτύου.

Η θεωρια
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, ο αιμοσταγής δικτάτορας δεν αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945. Μαζί με τη γυναίκα του Εύα Μπράουν, διέφυγε στην Αργεντινή όπου και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Το βιβλιο πισω απο την γεννηση της θεωριας





Η συγκαλυψη

Στη φωτογραφία φαίνεται ένας ηλικιωμένος άνδρας που αγκαλιάζει από τους ώμους μια μαύρη συνοδό. Η Simoni Dias ισχυρίζεται ότι η επιλογή της μη λευκής συνοδού αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του Χίτλερ να μην αναγνωριστεί. 

Το ονομα

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ερευνήτριας, ο Χίτλερ ήταν γνωστός στην πόλη με το όνομα "ο γέρος Γερμανός". 


Περισσοτερες πληροφοριες

Στο βιβλίο της, η Simoni Dias αναφέρει επίσης την μαρτυρία μιας μοναχής η οποία επέζησε από το Ολοκαύτωμα και η οποία ταράχτηκε αναγνωρίζοντας τον Χίτλερ στο πρόσωπο ενός ανθρώπου με το όνομα Αδόλφος Λάιπτσικ. Αναφέρει ότι τον είδε το 1979 όταν εκείνος έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο που εργαζόταν. 

Κριτικες

Υπήρξαν πολλοί που αμφισβήτησαν την φωτογραφία που ανακάλυψε η Dias για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η φωτογραφία είναι παλιά και μοιάζει να έχει υποστεί επεξεργασία. Ο δεύτερος είναι ότι η συγγραφέας την "βρήκε" την εποχή που δημοσιεύθηκε το βιβλίο της. 

Τα τεστ DNA

Η Simoni Dias πήρε άδεια να πάρει δείγματα από τη σορό του Αδόλφου Λάιπτσικ για να προβεί σε εξετάσεις DNA σε σύγκριση με εκείνα των απογόνων του Χίτλερ. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών. 

Ο θανατος του συμφωνα με τους ιστορικους

Η θεωρία που αποδέχονται οι περισσότεροι ιστορικοί είναι ο δικτάτορας ήπιε δηλητήριο και στη συνέχεια έβαλε το όπλο στο κεφάλι του και τράβηξε την σκανδάλη. 

Η δευτερη υποθεση

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ιστορικοί που πιστεύουν ότι ο Χίτλερ σκοτώθηκε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από βόμβα που έπεσε από αέρος απευθείας πάνω στο καταφύγιό του.

MSN.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου