Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΠΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ-ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

  ΜΟΣΧΑ, 8 Νοεμβρίου (RIA Novosti)

-Η Ρωσία μπορεί να σταματήσει την αιματοχυσία στη Συρία και να φέρει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή,δήλωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες την Πέμπτη.
             
  "Τα σύνορα με τη Συρία ήταν σιωπηλά εδώ και πολλά χρόνια, και
θα θέλαμε να μείνει με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Πέρες μετά από συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.
           
  "Πιστεύω ότι η Ρωσία έχει ένα σημαντικό ρόλο: μπορεί να σταματήσει την αιματοχυσία στη Συρία και να φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στη Μέση Ανατολή", είπε.
            
   Η συριακή σύγκρουση έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές, σύμφωνα με διάφορες ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας. Ο ΟΗΕ τοποθετεί τον αριθμό των νεκρών σε 20.000-30.000 άτομα.
            
   Η Δύση πιέζει για την ανατροπή του Πρόεδρου Μπασάρ Άσαντ, ενώ η Ρωσία και η Κίνα προσπαθούν να αποτρέψουν τις έξωθεν παρεμβάσεις στη Συρία, λέγοντας ότι το καθεστώς Άσαντ και η αντιπολίτευση ευθύνονται για την αιματοχυσία.Το Βέτο της Μόσχας και του Πεκίνου έχει τρεις φορές μπλοκάρει τις κυρώσεις στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τη Συρία.
            
   Ο Πέρες είπε επίσης ότι "εκείνοι που αρνούνται την πιθανότητα μιας καταστροφής στο Ιράν μπορεί να την προκαλέσουν έμμεσα."
            
  "Ούτε εσείς ούτε εμείς μισούμε το Ιράν, αλλά τόσο εμείς όσο και εσείς θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φόβο και ένταση", είπε.
             
  Η Δύση με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατηγορούν το Ιράν, τώρα σε τέσσερις κυρώσεις με ψηφίσματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ , για την επιδίωξη σε ένα μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, αλλά η Τεχεράνη λέει ότι χρειάζεται την πυρηνική ενέργεια αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.           


ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου