Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ- «Είστε το μέλλον του ποδοσφαίρου μας»

Τα συγχαρητήριά τους προς την Εθνική ομάδα των Νέων έδωσαν μετά από τη λήξη του τελικού τόσο τα μέλη της Εθνικής Ανδρών όσο και η ΕΠΟ με τη Super League.

 Κανείς δε μπόρεσε να παραβλέψει τη σημασία της πορείας και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

 Συγκεκριμένα το μήνυμα της Εθνικής Ανδρών
ήταν: «Συγχαρητήρια για τη μεγαλειώδη πορεία σας.Μας γεμίσατε με απίστευτη υπερηφάνια και χαρά. Είστε το μέλλον του ποδοσφαίρου μας και η πλέον απτή απόδειξη της πραγματικής αξίας που έχουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όλων των ηλικιών και ιδιαιτέρως των νεαρών. Κερδίσατε τον σεβασμό και δικαιούστε την εμπιστοσύνη όλων. Αξίζουν σε όλους σας τα καλύτερα».

 Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος, στο δικό του μήνυμα σημείωσε: «Όλη η Ελλάδα είναι υπερήφανη για τα παδιά της. Η θαυμάσια πορεία τους και η συμμετοχή στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2012 ήταν απόρροια της πίστης όλων στην ΕΠΟ για τις ικανότητές τους. Για εμάς είναι νικητές και το μέλλον τους ανήκει». 

 Τέλος ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος είπε: «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της Εθνικής Ομάδας Νέων, το τεχνικό επιτελείο και όλους όσοι αγκάλιασαν την ομάδα, για τον αγώνα που έδωσαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κάτω των 19 Ετών. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν και έμαθαν ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής των ομάδων της Super League. Σε μια περίοδο κρίσης, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας μας κάτω των 19 Ετών, έδωσαν ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες». 

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΩΝ

Τσάνας: «Μας μένει μια πίκρα»

Τσάνας: «Μας μένει μια πίκρα»
Απογοητευμένος, αλλά και περήφανος εμφανίστηκε ο Κώστας Τσάνας, μετά τη λήξη του τελικού του EURO ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία που βρήκε τους Ισπανούς νικητές και πρωταθλητές Ευρώπης.«Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο να γίνεις πρωταθλητής Ευρώπης φυσικά υπάρχει η πίκρα μετά την ήττα», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που συνέχισε λέγοντας:
«Ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα από τα προκριματικά μέχρι και τα παιχνίδια του τελικού τουρνουά και πραγματικά πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προσπαθήσαμε, όμως δεν είχαμε τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν πιέσαμε όπως θα θέλαμε τον αντίπαλο. Δεχτήκαμε το γκολ στο κρισιμότερο σημείο του ματς και δυστυχώς στη συνέχεια δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε».
Και ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε, λέγοντας ότι... «παίζαμε απέναντι σε μια καταπληκτική ομάδα, αλλά κι εμείς ήμασταν ένας άξιος αντίπαλος. Αυτό που κρατάω είναι τα όμορφα συναισθήματα που ένιωσα τόσον καιρό δίπλα σ' αυτά τα παιδιά και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτούς».
Οι παίκτες
Από την πλευρά των παικτών, δηλώσεις έκαναν ο Κώστας Σταφυλίδης, ο Δημήτρης Διαμαντάκος και ο Σπύρος Φουρλάνος που έδειξαν ότι έχουν ανάμικτα συναισθήματα.
Κώστας Σταφυλίδης: «Σήμερα διεκδικήσαμε κάτι καλό για εμάς, αλλά τα πράγματα δεν μας βγήκαν όπως θέλαμε. Για να πω την αλήθεια ακόμη και τώρα που τελείωσε ο αγώνας δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι βρεθήκαμε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Τα συναισθήματα είναι μπερδεμένα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι στενοχωρημένος, αλλά και πάλι παίξαμε στον τελικό. Αυτό που κρατάω και θα κρατάω για πάντα μέσα μου είναι οι σχέσεις μου με τους συμπαίκτες μου».
Δημήτρης Διαμαντάκος: «Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Βρεθήκαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία ήταν σε καλή ημέρα σε αντίθεση με εμάς. Τα δώσαμε όλα, αλλά δεν φτάσαμε στο στόχο μας.
Φυσικά είναι σημαντική η συμμετοχή στον τελικό ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα υπάρχει στεναχώρια γιατί θέλαμε να πάρουμε τον τίτλο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει»
Σπύρος Φουρλάνος: «Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι, προσπαθήσαμε να παίξουμε κλειστά, αλλά οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο και αυτό μας κούρασε. Προσπαθήσαμε να απειλήσουμε με αντεπιθέσεις, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκαν.
Στο δεύτερο ημίχρονο αφήσαμε κάποια κενά τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί μας και έφτασαν μέχρι την επίτευξη του γκολ, που τους έδωσε στο τέλος τη νίκη.
Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια για την ήττα, αφού στον τελικό δεν κατεβήκαμε για να χάσουμε, αλλά από την προκριματική φάση μέχρι και σήμερα δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και πρέπει όλοι οι συμπαίκτες μου να νιώθουν υπερήφανοι για τους εαυτούς τους».
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 80' Χεσέ Ροντρίγκεθ.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 56' Καμπάνια.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 90'+3 Κέπα - 77' Κατίδης.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κέπα, Χόνι, Ραμάλιο, Ντέρικ, Γκριμάλντο, Ολιβερ, Καμπάνια, Σούσο (71' Σουάρεθ), Χεσέ Ροντρίγκεθ (90'+1 Μπερνάτ), Ντεουλοφέου (84' Χουάνμι), Πάκο.
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Μαρινάκης, Κουρμπέλης, Μπουγαΐδης, Σταφυλλίδης, Μπάλας, Φουρλάνος (85' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κατίδης (89' Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Διαμαντάκος (46' Λυκογιάννης).

απο το sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου