Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Όλα όσα μαρτυρούν ότι κάποιος είναι ηλίθιος

Ο πλανήτης στον οποίο κατοικείς τυγχάνει να φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά όντα, με πληθώρα επιπέδων νοημοσύνης.
Σχεδόν κάθε άνθρωπος θεωρεί τον εαυτό του στην χειρότερη πανέξυπνο και στην καλύτερη ιδιοφυΐα.

Κάποιοι όντως και να ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες αλλά μάλλον είναι αρκετά δύσκολη η
διαδικασία μέσα από την οποία μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
Η νοημοσύνη ωστόσο είναι πολύ σημαντική σε κάθε πλαίσιο και ασφαλώς ένα πλεονέκτημα για κάποιον που την έχει ανεπτυγμένη.
 Μπορείς βέβαια πάντα να ξεκινήσεις από μια πολύ σημαντική αρχή, αυτή που επιβάλλει να μην είσαι μαλάκας.
Σε κάθε περίπτωση, δες τις πιο σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε έναν έξυπνο άνθρωπο και έναν ηλίθιο.

Οι ηλίθιοι κατηγορούν τους άλλους για δικά τους λάθη

Είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο και αντιεπαγγελματικό, που ένας έξυπνος άνθρωπος δεν θα έκανε ποτέ. Κανένας ηλίθιος, ποτέ, δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Αντιθέτως η επιλογή του είναι να τις μετατοπίσει σε κάποιον άλλον. Κάποιος που συμπεριφέρεται έξυπνα, έχει την επίγνωση να κατανοήσει πως κάθε λάθος είναι μια ευκαιρία για να μάθει και να λειτουργήσει διαφορετικά την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσει μια κατάσταση.


Οι ηλίθιοι έχουν πάντα δίκιο

Το έχεις ακούσει, ενδεχομένως να το έχεις ζήσει κιόλας και ευτυχώς ή δυστυχώς περιέχει μεγάλη δόση πραγματικότητας. Κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης, ένας λογικός άνθρωπος επικεντρώνεται στο να εντοπίσει τα σημεία διαφοράς με τον άλλον και να βρει μια μέση λύση.
Η ικανότητα να βλέπεις τα πράγματα και από την οπτική του άλλου να ξέρεις άλλωστε πως είναι σημάδι ευφυΐας. Ξέρεις όμως ποιο είναι το ακριβώς αντίθετο;
 Να συνεχίσεις να διαμαρτύρεσαι για τα πάντα, θεωρώντας πως μόνο εσύ έχεις δίκιο και να προσπαθείς να επιβληθείς με κάθε τρόπο.
Κάτι που σημαίνει πως, λυπάμαι φίλε, είσαι ηλίθιος.

Όλα όσα μαρτυρούν ότι κάποιος είναι ηλίθιος

Οι ηλίθιοι αντιδρούν άσχημα σε οτιδήποτε

Ακόμη και ο πιο έξυπνος άνθρωπος μπορεί κάποια στιγμή στη ζωή του να τα πάρει σοβαρά κρανίο. Όπως και άλλα πράγματα μπορεί να συμβεί και αυτό. Όμως θα προσπαθήσει να μην το επαναλάβει και αυτό ακριβώς είναι το σημείο που τον διαχωρίζει από τον ηλίθιο.
Ο τελευταίος συνηθίζει να διατηρεί πάντοτε μια αρνητική στάση, χρησιμοποιώντας κατά κόρον θυμό και επιθετικότητα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του.
Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνεται από έρευνα του πανεπιστημίου του Michigan, στην οποία το χαμηλό IQ σχετίζεται άμεσα με την επιθετική συμπεριφορά.

Οι ηλίθιοι ποτέ δεν καταλαβαίνουν τους άλλους

Πρόσφατα, μια έρευνα του Russel James από το Texas Tech University απέδειξε πως οι άνθρωποι με μεγαλύτερο IQ είναι πιο πρόθυμοι να συζητήσουναλλά και να καταλάβουν τις ανάγκες και τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων, επιδιώκοντας κάποιες φορές και στα μέτρα του δυνατού να τους βοηθήσουν.
Από την άλλη, οι ηλίθιοι δυσκολεύονται ακόμη και να πιστέψουν πως κάποιος μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά από αυτούς και φυσικά τους μοιάζει σχεδόν απίθανο να μπορεί να διαφωνεί κάποιος μαζί τους. Ο εγωισμός είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα και φυσικά εντελώς ανθρώπινο. 
Η ισορροπία όμως ανάμεσα στους δικούς μας στόχους και αυτούς των άλλων είναι το σημείο διαχωρισμού των εγωιστών από τους μαλάκες.

Οι ηλίθιοι πιστεύουν πως είναι οι καλύτεροι από όλους

Το κερασάκι στην τούρτα.
Ο έξυπνος άνθρωπος δεν διστάζει να παρακινήσει και να βοηθήσει κάποιον.
Το επίπεδο και ο υγιής τρόπος σκέψης του επιδρούν σε μεγαλύτερη κλίμακα από τον φόβο να επισκιαστούν.
Κι αυτό γιατί γνωρίζει ποιες ακριβώς είναι οι δυνατότητές και οι ικανότητές του.
 Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ηλίθιου από την άλλη είναι η τάση να υποβαθμίζει τους άλλους προκειμένου να φαίνεται πως κυριαρχεί εναντίον τους.
Αυτό που με καθαρά επιστημονικούς όρους θα λέγαμε «τους έκανε σαν τα μούτρα του».

Μια μελέτη του πανεπιστημίου του Οντάριο, στον Καναδά, μάλιστα υποστηρίζει πως «οι ηλίθιοι είναι συνήθως υπέρ των πολύ αυστηρών ποινών, περισσότερο ομοφοβικοί και συνήθως επιδεικνύουν ρατσιστικές συμπεριφορές».
 Τέλος, πολλοί βιολόγοι πιστεύουν πως ο σημαντικότερος παράγοντας μιας υγειούς νοημοσύνης είναι το επίπεδο συνεργασίας που μπορεί να έχει με άλλους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου