Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Κόβει την ανάσα το σκάνδαλο σύγχρονης δουλείας που αποκαλύπτεται στην Κίνα.

Έτσι χτίζονται οι υπερδυνάμεις...
.
Έντεκα άνθρωποι με νοητικά προβλήματα εργάζονταν ως σκλάβοι σε εργοστάσιο της βορειοδυτικής επαρχίας Ξινγιάνγκ.
Δεν πληρώνονταν, διαβιούσαν σε... φρικτές συνθήκες, δεν είχαν πλυθεί για χρόνια. Έτρωγαν το ίδιο φαγητό με τους σκύλους των ιδιοκτητών του εργοστασίου...
Η κινεζική αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες σχετικά με τους 11 ανθρώπους που φέρεται να πωλήθηκαν στο εργοστάσιο κατασκευαστικών υλικών από παράνομη «φιλανθρωπική» οργάνωση.
Κατά πληροφορίες οι 11 εργάτες ζούσαν σε τραγικές συνθήκες. Έτρωγαν το ίδιο φαγητό με τους σκύλους των ιδιοκτητών του εργοστασίου, δεν είχαν πληθεί για χρόνια και δεν φορούσαν προστατευτικά ρούχα, γράφει η εφημερίδα Global Times.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ανάλογο σκάνδαλο στην Κίνα, όπου ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ο όρος ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο.
Το 2007 αποκαλύφθηκε ότι στην επαρχία Σανσί εκατοντάδες έφηβοι, ακόμη και παιδιά, αλλά και φτωχοί αγρότες παγιδεύτηκαν για να εργαστούν σε φούρνους, ορυχεία και χυτήρια ως σκλάβοι.
Στο εργοστάσιο της επαρχίας Ξινγιάνγκ ένας άνδρας επιχείρησε δύο φορές να δραπετεύσει, όμως τον έπιασαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια.
Οι εργάτες φέρεται να πωλήθηκαν στο εργοστάσιο από έναν άνδρα που υποτίθεται διαχειριζόταν φιλανθρωπικό οργανισμό.
Ο συγκεκριμένος άνδρας έλαβε 1.350 δολάρια για κάθε εργάτη και λαμβάνε επίσης και μηνιαίο μερίδιο για την εργασία τους.
Ο Ζενγκ Λινγκουάν κρατείται από την αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου εξαφανίστηκε και καταζητείται.

πηγη:fonaklas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου