Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΑΒ Βασιλόπουλος: Κινητικότητα με αφίξεις και αναχωρήσεις διοίκησης και στελεχών



Του Γιώργου Λαμπίρη

Στην Ελλάδα βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, μέλη της ανώτερης διοίκησης του ομίλου Ahold Delhaize, στον οποίο ανήκει η ΑΒ Βασιλόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας βρέθηκαν ο Jesper Lauridsen, COO και επικεφαλής της Ahold Delhaize για την περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης στην οποία υπάγεται η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο CEO Ευρώπης και Ινδονησίας του ομίλου Ahold Delhaize, Wouter Kolk, και η Lenka Duskova, Senior Vice President CFO Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης της Ahold Delhaize. Κατά πληροφορίες, έγιναν συναντήσεις με έναν σημαντικό αριθμό υψηλόβαθμων στελεχών της ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Λαβίδας και ο Wouter Kolk ήταν εκείνοι που έκοψαν την κορδέλα στο ανακαινισμένο κατάστημα της ΑΒ στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στη Νέα Ερυθραία.

Τι αναφέρουν από την ΑΒ για την επίσκεψη στην Ελλάδα

Πάντως, σε επικοινωνία που είχε το Capital.gr με την ΑΒ Βασιλόπουλος σχετικά με τη συγκεκριμένη επίσκεψη, αναφέρουν ότι είχε καθαρά διαδικαστικό και σημειολογικό χαρακτήρα, με τους επικεφαλής του ομίλου Ahold Delhaize να μεταφέρουν τη στήριξη του ομίλου προς την αλυσίδα της χώρας μας, η οποία σημειωτέον βρίσκεται σε φάση που επιδιώκει να ανακάμψει, έχοντας απολέσει ποσοστό του μεριδίου αγοράς που είχε τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο της ανάκαμψης αυτής υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις που σχετίζονται με το δίκτυο καταστημάτων, όπως ήταν η λειτουργία του νέου καταστήματος στο Μαρούσι, επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο οικόπεδο του Ιδρύματος Μιμηκοπούλου, καθώς και οι διαδοχικές ανακαινίσεις των μεγάλων καταστημάτων MEGA AB σε Ελληνικό, Θεσσαλονίκη και Νέα Ερυθραία.

Την ίδια στιγμή, με βάση το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας, στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ο νέος CFO της ΑΒ Βασιλόπουλος, Βασίλης Χατζηχριστόφας, προερχόμενος από τη θέση του οικονομικού διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης της ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas. Ουσιαστικά ο Βασ. Χατζηχριστόφας θα διαδεχθεί την Ελένη Αγγέλου, η οποία ήταν εκείνη που κλήθηκε προσωρινά να αντικαταστήσει τον πρώην πρόεδρο και οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος είχε δηλώσει παραίτηση για προσωπικούς λόγους τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο κ. Χατζηχριστόφας ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 στον τομέα των Οικονομικών στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Ελλάδος ως Finance Trainee, αναλαμβάνοντας εν συνεχεία καίριες θέσεις στην Οικονομική Διεύθυνση, όπως Finance Manager Home & Personal Care, καθώς και Treasury & Tax Manager Ελλάδος και Κύπρου.

Το 2015 συνέχισε την καριέρα του στη Unilever Ολλανδίας, όπου ανέλαβε θέσεις ευθύνης στην ευρωπαϊκή οργάνωση ως Logistics Finance Director και περαιτέρω ως Europe Pricing Director, όπου κατάφερε σημαντικά αποτελέσματα που συνέβαλαν αποφασιστικά στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καθώς και στην εισαγωγή μίας νέας πανευρωπαϊκής στρατηγικής τιμολόγησης. Ο Βασίλης Χατζηχριστόφας είναι απόφοιτος Οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του York.

Αποχωρήσεις στελεχών

Να σημειωθεί τέλος, ότι πρόσφατα έγινε γνωστό ότι αποχωρούν από την αλυσίδα στελέχη με πολυετή παρουσία σε αυτήν, όπως ο Δημήτρης Παπαχρυσάνθου, Wholesale & Affiliate Retail Director της AB Βασιλόπουλος, λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και ο Βαγγέλης Βασιλείου, Οperations Services Director της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου