Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πώς είναι να μεγαλώνεις με πολλά χρήματα; Ένας γιος δισεκατομμυριούχου εξομολογείται

Πολλοί έχουν ονειρευτεί να είχαν έναν δισεκατομμυριούχο πατέρα. Ο Pete Ballmer πάντως, που το έχει ζήσει, ομολογεί ότι αυτό ήταν κάτι που τον έκανε να νιώθει άβολα για πολλά χρόνια.

Ο 29χρονος, που κάνει stand-up comedy, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο podcast Cash Cuties. Ο

πατέρας του, Steve Ballmer, ήταν ο CEO της Microsoft από το 2000 έως το 2014 και διαθέτει περιουσία 121 δισ. δολαρίων.

Όπως θα περίμενε κανείς, περιγράφει μια παιδική ζωή γεμάτη προνόμια. Θυμήθηκε, για παράδειγμα, πως όταν επισκέφθηκε με την οικογένειά του το Άγαλμα της Ελευθερίας, έφαγαν ένα ωραίο γεύμα σε έναν ιδιωτικό χώρο, δίπλα σε μία τεράστια ουρά όπου όλοι οι άλλοι περίμεναν να παραγγείλουν το φαγητό τους.

Όταν είσαι δισεκατομμυριούχος, οι άνθρωποι θα κάνουν τα πάντα για να σε εξυπηρετήσουν, λέει.

Βέβαια, πολλές φορές τα πλούτη του πατέρα του σήμαιναν ότι εκείνος βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής, χωρίς να το θέλει. Όταν πήγαινε γυμνάσιο, οι συμπαίκτες του σε έναν αθλητικό αγώνα του φώναζαν η Apple είναι καλύτερη.

Και σε έναν άλλο αγώνα μπάσκετ, κάποιος από την ομάδα του ανέφερε τον πατέρα του, λέγοντας: Θα σκότωνα για να είμαι στη θέση σου.

Όταν ενηλικιώθηκε, ο Ballmer συνέχισε να νιώθει άβολα για την πλούσια οικογένειά του, για αυτό και όταν ξεκίνησε το stand up, σαν φοιτητής, άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα Pete Bronson.

Βέβαια, ο ίδιος παραδέχεται ότι το χρήμα δεν ήταν κάτι που χρειαζόταν να τον απασχολεί. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του ήταν ήδη πρόεδρος της Microsoft, ενώ προήχθη σε CEO όταν αυτός ήταν 9 ετών.

Ο παππούς του του χάρισε ένα καλό ποσοστό στη Microsoft, το οποίο μέχρι να γίνει 25 ετών, άξιζε εκατοντάδες και χιλιάδες δολάρια, όπως είπε.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με πέντε υπνοδωμάτια, πήγαινε ακριβές διακοπές με την οικογένειά του και έπεισε τον πατέρα του να αγοράσει την ομάδα μπάσκετ των LA Clippers.

Όμως, οι γονείς του –η μητέρα του μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στο Όρεγκον και ο πατέρας του σε ένα σπίτι της μεσαίας τάξης- του έμαθαν ότι το χρήμα πρέπει να ξοδεύεται σοφά.

Σαν παιδί, έπαιρνε χαρτζιλίκι 10 δολαρίων την εβδομάδα και λίγο μεγαλύτερος οδηγούσε το παλιό αυτοκίνητο του πατέρα του, ένα Lincoln Town του 1998.

Σήμερα, παραδέχεται ότι ξοδεύει χρήματα σε ανόητες, ανεύθυνες δαπάνες, που όμως του εξασφαλίζουν μια ευκολία και του εξοικονομούν χρόνο, όπως σε μετακινήσεις με Uber και παραγγελίες DoorDash.

Κυρίως, χρησιμοποιεί τα χρήματά του για να στηρίξει την καριέρα του στο stand up comedy.

Δεν θέλω ο κόσμος να βλέπει το αυτοκίνητό μου και να σκέφτεται ‘αυτός έχει χρήματα’, λέει ο Ballmer, σύμφωνα με το Business Insider.

Και βέβαια, έχει πλήρη επίγνωση ότι υπάρχουν κάποιες πόρτες που δεν ανοίγουν απλά επειδή έχει το προνόμιο του να είναι γιος δισεκατομμυριούχου. Κάποια φορά, προσπάθησε να προσεγγίσει μία γυναίκα στο Λας Βέγκας, λέγοντάς της ότι ο πατέρας του είναι ο CEO της Microsoft, θυμήθηκε. Πρέπει να βρεις καλύτερη ατάκα, του είπε εκείνη και απομακρύνθηκε.

moneyreview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου