Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστραφεί από τις άρχουσες ελίτ τους

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς

Στο πλαίσιο της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της έρευνας εναντίον του Donald Trump ως πολιτικά υποκινούμενων, δομικών και ιδεολογικών αντιπαραθέσεων και ανησυχιών ότι η αμερικανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση, η συντακτική επιτροπή της GEOFOR ρώτησε τον Paul Craig Roberts, πρόεδρο του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας (ΗΠΑ), διδακτορικό στα οικονομικά και υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Reagan: να μοιραστεί τις απόψεις του για το μέλλον της Αμερικής.

GEOFOR: Ο ειδικός ανακριτής John Durham «αθώωσε» τον Donald Trump για το

λεγόμενο «Russiagate», γράφοντας στην έκθεσή του ότι η έρευνα του FBI είχε πολιτικά κίνητρα. Πώς θα επηρεάσει αυτή η είδηση τον αγώνα των Δημοκρατικών εναντίον του Τραμπ;

Δρ. Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Η δικαίωση του Ντόναλντ Τραμπ από τον Ειδικό Ανακριτή και η καταγγελία του FBI για τη διεξαγωγή μιας πολιτικά υποκινούμενης έρευνας χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο θα πρέπει να καταρρεύσει την εξίσου δόλια έρευνα του καθεστώτος Μπάιντεν για τον Τραμπ σχετικά με κατηγορίες πλαστών εγγράφων και την πολιτειακή δίωξη της Νέας Υόρκης για τον Τραμπ για φερόμενες κατηγορίες ψευδούς αναφοράς δαπανών. Είναι σαφές εδώ και πολύ καιρό ότι ο κατάλογος των ψεύτικων κατηγοριών εναντίον του Τραμπ, που υποστηρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης, είναι προπαγάνδα για να αποτρέψει τον Τραμπ να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος και να διδάξει σε όλους τους μελλοντικούς πιθανούς προεδρικούς υποψηφίους ότι θα καταστραφούν εάν προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν τον λαό αντί της μη εκλεγμένης κυβερνώσας ολιγαρχίας.

Ωστόσο, το Δημοκρατικό Κόμμα και οι που τους υπηρετούν δεν έχουν κανένα σεβασμό για την αλήθεια. Τα γεγονότα απλά δεν έχουν σημασία γι 'αυτούς. Αυτό ισχύει επίσης για τα αμερικανικά πανεπιστήμια, τις νομικές ενώσεις, τους ιατρικούς συλλόγους, τη CIA, το FBI, την NSA, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τους ρυθμιστικούς οργανισμούς όπως το NIH, CDC, FDA, τις μεγάλες εταιρείες και πολλά καθεστωτικά ρεπουμπλικανικά μέλη της Βουλής και της Γερουσίας που εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα που τους πληρώνουν, όχι την αλήθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα υψηλό ποσοστό ψηφοφόρων των Δημοκρατικών που έχουν συνηθίσει από την προπαγάνδα να μισούν τον Τραμπ. Για τους Δημοκρατικούς αυτό που έχει σημασία δεν είναι τα γεγονότα, αλλά η απόκτηση του Τραμπ. Η αλήθεια δεν επιτρέπεται να αποτρέψει την καταστροφή του Τραμπ.

Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ κινούνται προς μια μοιραία διάσπαση της κοινωνίας από την οποία η ανάκαμψη είναι αδύνατη. 

Ο Τραμπ εκπροσωπεί τους απλούς Αμερικανούς που προτιμούν την ειρήνη από τους πολέμους των νεοσυντηρητικών, που θέλουν πίσω τις δουλειές τους που έστειλαν οι καπιταλιστικές παγκόσμιες εταιρείες στην Κίνα και την Ασία, που θέλουν τα παιδιά τους να μορφωθούν σωστά αντί να κατηχηθούν με σεξουαλική διαστροφή, σατανισμό και να τους λένε ότι είναι ρατσιστές. 

Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί είναι όλο και περισσότερο αφυπνισμένοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η αλήθεια είναι ένα καταπιεστικό εργαλείο λευκής υπεροχής, ότι η χριστιανική ηθική είναι τυραννική και μεροληπτική εις βάρος παιδεραστών και άλλων σεξουαλικά διεστραμμένων και ότι, όπως έχει πει ο ίδιος ο «πρόεδρος» Μπάιντεν, οι λευκοί είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική. Δείτε: https://www.paulcraigroberts.org/2023/05/15/us-navy-enlists-drag-queen-for-digital-ambassador-role-to-attract-more-recruits-2/

Τώρα που οι επίσημες έρευνες από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων έφεραν στο φως την απόλυτη διαφθορά του Μπάιντεν και του γιου του (βλέπε: https://www.paulcraigroberts.org/2023/05/16/bank-records-show-biden-family-received-10-million-in-payments-from-china-foreign-interests-house-oversight/), οι Δημοκρατικοί, το επικίνδυνο και διεφθαρμένο σύμπλεγμα στρατού/ασφάλειας και η συνένοχη πόρνη των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, είναι απελπισμένοι. Όλοι στέκονται εκτεθειμένοι. Έτσι, αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την κακομεταχείριση του Τραμπ και των υποστηρικτών του -1.000 από τους οποίους οι Δημοκρατικοί έχουν φυλακίσει παράνομα- πιθανότατα θα απεργήσουν ενώ εξακολουθούν να ελέγχουν την Εκτελεστική Εξουσία, τη Γερουσία των ΗΠΑ, τη CIA, το FBI, την NSA και ομοσπονδιακές υπηρεσίες όπως η IRS που έχουν οπλιστεί και στρατιωτικοποιηθεί.

Εναλλακτικά, οι διεφθαρμένοι και απειλούμενοι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να προκαλέσουν πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ή του Ιράν, ή της Κίνας, με την ελπίδα ότι ένας πόλεμος θα ενώσει ακόμη και τους υποστηρικτές του Τραμπ, ειδικά τους υπερπατριώτες ανάμεσά τους, γύρω από τον «πρόεδρο» εναντίον των «ξένων εχθρών».

GEOFOR: Πρόσφατα υπήρξαν αναφορές ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς σκοπεύει σοβαρά να ανταγωνιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρική κούρσα του 2024. Πώς αξιολογείτε τις πιθανότητές του και γιατί αποφάσισε να κάνει ένα τέτοιο βήμα;

Δρ. Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς: Ο Μάικ Σπενς δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να επικρατήσει του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Πενς λειτουργεί ως υπηρεσία προς το κυβερνών κατεστημένο. Ο Spence είναι ένας υποτιθέμενος χριστιανός ευαγγελικός. Οι Ευαγγελικοί δεν αντιτίθενται στον Αρμαγεδδώνα, επειδή πιστεύουν ότι θα ανέβουν στον Ουρανό, ενώ εκείνοι που βρίσκονται ακόμα στη γη θα αναλωθούν στη φωτιά. Η κυβερνώσα αμερικανική ολιγαρχία ελπίζει ότι ο Σπενς θα αντλήσει τους χριστιανούς ευαγγελικούς από την ψήφο του Τραμπ, μειώνοντας έτσι το περιθώριο νίκης του Τραμπ, έτσι ώστε οι Δημοκρατικοί να μπορέσουν και πάλι να κλέψουν τις προεδρικές εκλογές. Καθώς οι ευαγγελικοί δεν είναι πολύ έξυπνοι, οι Δημοκρατικοί μπορεί να καταφέρουν να εκτροχιάσουν τον Τραμπ και τον αμερικανικό λαό. Ο Πενς, φυσικά, δεν θα γινόταν πρόεδρος.

GEOFOR: Δεν μπορούμε παρά να ρωτήσουμε για το πρόβλημα της μετανάστευσης. Μετά την κατάργηση του άρθρου 42, οι αναλυτές προβλέπουν μια νέα εισροή προσφύγων από το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική. Σε τι θα οδηγήσουν αυτά τα προβλήματα και θα επηρεάσουν την εκλογή του επικεφαλής του Λευκού Οίκου το επόμενο έτος;

Paul Craig Roberts: Το καθεστώς Μπάιντεν ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια «για να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ουκρανίας», αλλά δεν θα ξοδέψει ούτε μια δεκάρα για να υπερασπιστεί τα σύνορα της Αμερικής. Οι Δημοκρατικοί θέλουν τους ισπανόφωνους και μαύρους μετανάστες, στους οποίους θα δώσουν την ψήφο, επειδή οι μετανάστες-εισβολείς αποδυναμώνουν τον πληθυσμό της λευκής πλειοψηφίας και καταστρέφουν την εθνοτική βάση των ΗΠΑ. Αντί για ένα ενοποιημένο έθνος, υπάρχει ένας Πύργος της Βαβέλ.

Καθώς οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τις μεγάλες πόλεις στις περισσότερες πολιτείες και ως εκ τούτου τους εκλογικούς κανόνες και την καταμέτρηση των ψήφων, δεν έχει σημασία πώς ψηφίζουν οι άνθρωποι. Όπως είπε ο Στάλιν, το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι ποιος μετράει την ψήφο. Μόνο ένας εντελώς ανόητος θα περίμενε από τους Δημοκρατικούς να μετρήσουν ψήφους που έδωσαν τη νίκη στους Ρεπουμπλικάνους.

GEOFOR: Τα πάθη γύρω από το αμερικανικό δημόσιο χρέος, τον πληθωρισμό, τις θέσεις εργασίας και τις πιθανές νέες καταρρεύσεις των αμερικανικών τραπεζών αυξάνονται μόνο. Πείτε μας, παρακαλώ, τι περιμένει την αμερικανική οικονομία στο άμεσο μέλλον; Εξάλλου, η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο...

Paul Craig Roberts: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μου και τις προσπάθειες άλλων εδώ και δεκαετίες, έχουν καταστραφεί από τις άρχουσες ελίτ τους για χάρη των βραχυπρόθεσμων κερδών και της βραχυπρόθεσμης αύξησης της εξουσίας πάνω στο λαό. 

Με τη μετεγκατάσταση των θέσεων εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, οι παγκόσμιες εταιρείες κατέστρεψαν την αμερικανική μεσαία τάξη και τις σκάλες προς την ανοδική κινητικότητα που είχαν κάνει την Αμερική την «κοινωνία των ευκαιριών». Σήμερα, πολλές πρώην αμερικανικές βιομηχανικές και βιομηχανικές πόλεις μοιάζουν με τα ερείπια βομβαρδισμένων πόλεων.

Καθώς οι αμερικανικές εταιρείες παράγουν τα αγαθά στο εξωτερικό που εμπορεύονται στους Αμερικανούς, τα αγαθά εισέρχονται στις ΗΠΑ ως εισαγωγές. Έτσι, η μετεγκατάσταση της παραγωγής για την εγχώρια αγορά επιδεινώνει το εμπορικό έλλειμμα.

Το εμπορικό έλλειμμα πρέπει να χρηματοδοτηθεί. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τις ΗΠΑ όσο το δολάριο είναι σε ζήτηση ως αποθεματικό νόμισμα από όλες τις χώρες προκειμένου να πληρώσουν για τις διεθνείς συναλλαγές τους και οι χώρες με εμπορικά πλεονάσματα διατηρούν τα νομισματικά τους πλεονάσματα σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα, χρηματοδοτώντας έτσι τόσο τα εμπορικά όσο και τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον σε μια πράξη απίστευτης ηλιθιότητας έχει οδηγήσει ένα στιλέτο στην καρδιά του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, τερματίζοντας έτσι την ικανότητα της Ουάσιγκτον να πληρώνει τους λογαριασμούς της τυπώνοντας χρήμα. Το στιλέτο ήταν οι ρωσικές και άλλες κυρώσεις του καθεστώτος Μπάιντεν και η κατάσχεση των καταθέσεων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας. Αυτό τελικά έπεισε τον υπόλοιπο κόσμο ότι η κατοχή υπολοίπων σε δολάρια εξέθεσε μια χώρα στον κίνδυνο απαλλοτρίωσης ή ελέγχου από την Ουάσιγκτον.

Η συνέπεια είναι ότι ο κόσμος απομακρύνεται από τη χρήση του δολαρίου, αντί να διευθετεί τα εμπορικά του ισοζύγια στο δικό του ή σε άλλα νομίσματα. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για δολάρια μειώνεται, αλλά η προσφορά αυξάνεται λόγω των εμπορικών και δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ.

Αργά ή γρήγορα η συναλλαγματική αξία του δολαρίου ΗΠΑ θα πέσει, πυροδοτώντας υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ που είναι εκτός του ελέγχου της κεντρικής τράπεζας. Το αμερικανικό βιοτικό επίπεδο θα πέσει και οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να μοιάζουν με την Ινδία το 1900.Το μίσος για τους λευκούς που οι Δημοκρατικοί έχουν διδάξει στους μαύρους και τους μετανάστες-εισβολείς θα οδηγήσει σε εσωτερικό πόλεμο. Το μόνο ερώτημα είναι αν οι λευκοί Αμερικανοί θα έχουν κατηχηθεί τόσο πολύ με την ενοχή τους ώστε να μην είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Paul Craig Roberts – Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας, οικονομολόγος των ΗΠΑ και πρώην βοηθός υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Reagan, μέλος της Επιτροπής του Ψυχρού Πολέμου για τον Παρόντα Κίνδυνο.

Ο Serge Duhanov είναι δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε θέματα διεθνών σχέσεων και εθνικής ασφάλειας. Εργάστηκε ως ανταποκριτής του Πρακτορείου Τύπου NOVOSTI στον Καναδά (Οτάβα, 1990-1992) και επικεφαλής του γραφείου των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, 1996-2001) των εφημερίδων Business MN, Delovoy Mir και Interfax-AiF.

https://geofor.ru/en/news/713/ 

paulcraigroberts.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου