Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Ηλίας Καλλιώρας : Γιουβάλ Νώε Χαράρι: Και μη χειρότερα!

Τα τελευταία χρόνια κουραστήκαμε και εκνευριστήκαμε να βλέπουμε, να διαβάζουμε, να «κατηχούμαστε» και να «προσκυνάμε» τον διάσημο καμπαλιστή Γιουβάλ Νώε Χαράρι. Πρόκειται για την πλέον ακραία περίπτωση αρχιερέα ταλμουδιστή που υπηρετεί με απαράμιλλο ζήλο και με κάθε δέουσα εωσφορική ευλάβεια το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) των

κοσμοκρατόρων Ρότσιλντ. Αποτελεί το «δεξί χέρι» του διαβόητου πατριάρχη και συν-ενορχηστρωτή της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» Κλάους Σβαμπ.

Ο Yuval Noah Harari γεννήθηκε στην πόλη Κιρυάτ Άτα στις 24  Φεβρουαρίου 1976 και μεγάλωσε στη Χάιφα του Ισραήλ σε εβραϊκή οικογένεια με λιβανέζικες ρίζες. Η μόνιμη διαμονή του είναι στο κιμπούτς Μεσιλάτ κοντά στην Ιερουσαλήμ Είναι ενεργά φιλόζωος, ακολουθεί αυστηρή χορτοφαγία και εξασκεί επίσης και τον βουδιστικό διαλογισμό, ακολουθώντας τον Ινδό διαλογιστή και διδάσκαλό του Satya N. Goenka.

Σπούδασε στο Εβραϊκό κολέγιο της Ιερουσαλήμ και απέκτησε το διδακτορικό του στο Κολέγιο του Ιησού (Τζήζους) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει κάνει επίσης και μεταδιδακτορική έρευνα ως υπότροφος του ιδρύματος Γιαντ Χαμαντίβ που είναι ένα ακόμη από τα ιδρύματα των σατανολατρών Ρότσιλντ. Είναι καθηγητής ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και ειδικεύεται σε θέματα παγκόσμιας, μεσαιωνικής και στρατιωτικής ιστορίας.

Το 2002 παντρεύτηκε στο Τορόντο του Καναδά με τον σύζυγό του Itzik Yahav, ο οποίος έχει την ίδια ηλικία με τον Γιουβάλ και εκτελεί και καθήκοντα ατζέντη του. Το 2019, ο Yahav ίδρυσε μαζί με τον Harari μια εταιρεία κοινωνικού αντίκτυπου και παρέμβασης που ονομάζεται Sapienship. 

Ως «φιλάνθρωποι», το 2020 και εν μέσω της πανδημίας COVID-19, οι δυο σύζυγοι Yahav και Yuval δώρισαν 1 εκατ. δολάρια στο ταμείο αλληλεγγύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Γ. Χαράρι στα γραπτά του εξετάζει ζητήματα όπως, συνείδηση, θέληση, νόηση, τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, μετανθρωπισμός, κλπ. Έχοντας ο ίδιος μέσα του καταχωνιασμένα και ενεργά τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» και αντλώντας επιπρόσθετες θέσεις και διδαχές από την Καμπάλα, ο Χαράρι απαντά σε ερωτήματα του τύπου: Πως θα επηρεαστεί η ζωή, η θρησκεία και γενικότερα ο τρόπος ύπαρξης και διαβίωσης των αναβαθμισμένων υπερ-ανθρώπων; Θα επιτρέψει η τεχνολογία να αποκτήσει το ανθρώπινο γένος αθανασία και την ευδαιμονία των αθανάτων; Κλπ.

Ο Χαράρι έχει γράψει πλήθος βιβλίων και άρθρων που έχουν σχέση με τον μεσαίωνα, την παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, τις μακρο-ιστορικές εξελίξεις, διαδικασίες, τάσεις, κλπ. Του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Πολόνσκυ δυο φορές για δημιουργικότητα και πρωτοτυπία. Τα πιο γνωστά του βιβλία είναι τα ακόλουθα: «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου» (2014), «Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος» (2016) και «21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα» (2018).

Το βιβλίο του «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου» έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και έχει γίνει μπεστ-σέλερ σε πολλές χώρες. Εκδόθηκε στα Εβραϊκά το 2011, στα Αγγλικά το 2014 και στα Ελληνικά το 2015. Η αρχική έκδοση του βιβλίου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία παγκοσμίως καθιστώντας τον Χαράρι διάσημο. Στο βιβλίο εξετάζεται το σύνολο της ανθρώπινης πορείας και ιστορίας, από την εμφάνιση του Χόμο Σάπιενς της Λίθινης Εποχής μέχρι και τον 21ο αιώνα.

Στο εν λόγω βιβλίο ο Χαράρι καταλήγει πως «ο Χόμο Σάπιενς θα εξαφανιστεί σε περίπου έναν αιώνα». Ή όπως δηλαδή, σχεδίασαν, λένε, γράφουν, προαναγγέλλουν και ήδη εργάζονται πάνω σε αυτό τα σιωνιστικά τέκνα κατάρας για το ζοφερό μέλλον των σημερινών ανθρώπων και αυριανών μετανθρώπων-σκλάβων: Οι άνθρωποι να γίνουν αύριο μετά-άνθρωποι, ο ανθρωπισμός να γίνει μετά-ανθρωπισμός και ο πλανήτης γη να γίνει ένα γιγαντιαίο εκτροφείο ψυχών.

Ο Γ. Χαράρι έξυπνα, έμμισθα, προγραμματισμένα, σατανικά και δόλια προωθεί με τα βιβλία του την λεγόμενη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της Πενταρχίας του σκότους μέσα από την δική του στρεβλή ιστορική αφήγηση, παγανιστικές ερμηνείες, ταλμουδικές νοηματοδοτήσεις, καμπαλιστικές ιδέες και τάχα ή δήθεν προφητικές προβλέψεις και ιστορικές προβολές.

Οι τάχα «προβλέψεις» και οι δήθεν «προφητείες» του Χαράρι είναι επακριβώς αυτά τα ίδια  τα ανθρωποκτόνα σχέδια των παγκοσμιοποιητών για την σκοπούμενη ίδρυση της παγκόσμιας Εβραϊκής δικτατορίας. Το επίχρυσο γίγα-πιόνι των Ρότσιλντ που ονομάζεται Χαράρι έχει γίνει ένα σπουδαίο κοινωνικό «εργαλείο» για να διαβρώσει βαθμηδών τον  παγκόσμιο κοινωνικό ιστό και να τον νανουρίσει μέσα στα χέρια του εκπεσόντος αγγέλου.

Όπως το λέει και ο ίδιος, ο Γιουβάλ Χαράρι έχει επηρεαστεί από τον καθηγητή Jared Diamond, συγγραφέα του βιβλίου «Ο τρίτος χιμπαντζής: Η Εξέλιξη και το Μέλλον του Ανθρώπου Ζώου» (1992). Ακολουθώντας τη θεωρία εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου, ο αμερικανός καθηγητής Τζάρεντ Ντάιμοντ γράφει: «Τα ανθρώπινα όντα, μοιραζόμαστε περισσότερο από το 98% των γονιδίων μας με τους χιμπαντζήδες.. Τι το ιδιαίτερο έχει η διαφορά τού σχεδόν 2% στο DNA μας, η οποία έχει προκαλέσει τέτοια απόκλιση ανάμεσα σε εξελικτικά ξαδέλφια;». Τα επαγωγικά συμπεράσματα δικά σας. Προχωρώ.

Όπως συνέβη και με το βιβλίο «Sapiens», όταν στη συνέχεια εκδόθηκε το βιβλίο του Χαράρι με τίτλο «Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος», οι ανά τον κόσμο σιωνιστικές πληρωμένες πέννες, οι άθεοι αγνωστικιστές, οι ενσυνείδητοι εωσφοριστές και οι απανταχού παγανιστικές ντουντούκες ανέφεραν μια σειρά από ύμνους και διθυράμβους όπως: «Το νέο βιβλίο-φαινόμενο από τον συγγραφέα του Sapiens.. Βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης. Βρισκόμαστε μπροστά στον Homo Deus.. Το βιβλίο της χρονιάς για τις εφημερίδες Guardian, Evening Standard, Times Literary Supplement.. Κλπ.».

Στο βιβλίο «Homo Deus» ή «Άνθρωπος Θεός» ο Χαράρι επικεντρώθηκε κυρίως στο μέλλον του ανθρώπινου είδους και εν γένει στην κατεύθυνση της εξέλιξης του να επιδιώξει και να αποκτήσει το ανθρώπινο γένος θεϊκές δυνατότητες, φτάνοντας μέχρι και αυτή ακόμη την επίτευξη της αθανασίας. Ο Χαράρι στέκεται κυρίως πάνω στις έννοιες και τα νοήματα του «μετα-ανθρώπινου», του «δι-ανθρώπινου» και του «υπερ-ανθρώπινου», για να χτίσει το δικό του παγκοσμιοποιητικό αφήγημα και προβλέψεις, όπου οι άνθρωποι θα αποκτήσουν υπεράνθρωπες σωματικές και θεϊκές διανοητικές ικανότητες.

Στο πρώτο βιβλίο του «Sapiens», ο Χαράρι βγάζει έξω με σκληρό ταλμουδικό τρόπο τόσο την Μεγάλη Εικόνα του κτιστού και άκτιστου σύμπαντος κόσμου όσο ομοίως και τον ίδιο τον Κύριο και Δημιουργό. Και στη συνέχεια, έντεχνα, παγανιστικά, αρχαιολατρικά και αφηγηματικά ανασυγκροτεί, μοχλεύει και καταγράφει την δική την ιδιωτική αντίληψη και ιστορία όσο, επίσης, και τον τρόπο που το ανθρώπινο είδος, με την γνωστή δαρβίνεια «εξελικτική» ικανότητα, κατάφερε να επιβληθεί στα λοιπά άλογα ζώα και μορφές ζωής.

Στο δεύτερο βιβλίο του «Homo Deus» ή «Ανθρωπόθεος» ο Χαράρι «τινάζει τα πάντα στον αέρα», πατώντας πάνω σε πανάρχαιες ψευδαισθήσεις, σε καμπαλιστικές εμμονές και σε ταλμουδικές και διαλογιστικές αντιλήψεις για να μας πει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης, παρά ή μη μόνον εάν αυτοί μετεξελιχθούν λογισμικά και καταλήξουν να γίνουν τεχνολογικά «αναβαθμισμένοι υπεράνθρωποι» ή «κυβερνητικοί ανθρωπόθεοι». Και είναι αυτός ο βασικός λόγος που ο Χαράρι διακρίνει και αποκαλεί «νταταϊσμό» όλα αυτά που σχετίζονται με τη νέα τάση για τα Μεγάλα δεδομένα ή Big data.

Με απαράμιλλη παγκοσμιοποιητική μαεστρία και διαβολική σιωνιστική τέχνη, ο Χαράρι γκρεμίζει τον παλιό, γεννηθέντα, ανθρωποκεντρικό και ελεύθερο άνθρωπο και πάνω του χτίζει το νέο και Χριστοπόλεμο και Χριστοκτόνο «υπεράνθρωπο-μηχανή», έτσι όπως έκανε παλαιότερα και ο Γερμανός φιλόσοφος Νίτσε με τον «θάνατο του Θεού». Γι΄ αυτό καταθέτει ο Χαράρι και μια σειρά από υποθέσεις και επιχειρήματα, που συγκεκαλυμμένα στοχεύουν και μας οδηγούν τροχιοδεικτικά στο ξύπνημα του νέου κόσμου που μας ετοιμάζει η Πενταρχία του σκότους διαμέσου της διαβόητης «Μεγάλης Επαναφοράς».

Διαβάστε το τι εννοώ με τα ίδια τα λόγια-φράσεις του Χαράρι: «Οι πιο ισχυρές θρησκείες δεν θα γεννιούνται πια στη Μέση Ανατολή αλλά στη Σίλικον Βάλεϊ.. Η δημοκρατία και η ελεύθερη αγορά θα καταρρεύσουν όταν η Google και το Facebook θα μας γνωρίζουν καλύτερα απ’ ό,τι γνωρίζουμε τον εαυτό μας.. H εξουσία θα περάσει από τα μεμονωμένα άτομα στους δικτυωμένους αλγόριθμους.. Οι άνθρωποι δεν θα πολεμήσουν με τις μηχανές· αντίθετα, θα συγχωνευτούν μ’ αυτές.. Η βιομηχανική επανάσταση δημιούργησε την εργατική τάξη, η επόμενη επανάσταση θα δημιουργήσει την άχρηστη τάξη».

Προσέτι, το 2018, ο Χαράρι δημοσίευσε το βιβλίο του με τίτλο «21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα». Σε αυτό το πόνημά του ο Χαράρι καταθέτει, αναλύει, ερευνά και απαντά σε μια σειρά από ερωτήματα όπως: «Πώς τα κομπιούτερ και τα ρομπότ αλλάζουν το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης; Πώς αντιμετωπίζεται η επιδημία των fake news; Έχουν ακόμη σημασία τα έθνη και οι θρησκείες; Τι θα ‘πρεπε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας; Τι μορφή θα έχει το αυριανό εργατικό δυναμικό;».

Στα είκοσι κεφάλαια του βιβλίου «21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα» διαβάζουμε και τους ακόλουθους τίτλους κεφαλαίων, ενδεικτικά: «ΕΡΓΑΣΙΑ όταν μεγαλώσεις, μπορεί και να μην έχεις δουλειά.. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τα Μεγάλα Δεδομένα σε παρακολουθούν.. ΙΣΟΤΗΤΑ όποιος κατέχει τα δεδομένα κατέχει το μέλλον.. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ υπάρχει μόνο ένας στον κόσμο.. ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ τα παγκόσμια προβλήματα χρειάζονται παγκόσμιες λύσεις.. ΘΡΗΣΚΕΙΑ τώρα ο θεός υπηρετεί το έθνος.. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ κάποιες κουλτούρες ίσως είναι καλύτερες από άλλες».

Ο «βασιλιάς» και «προφήτης» Χαράρι είναι πλέον παντελώς γυμνός, «τσιτσίδι»: Όλοι οι ανωτέρω τίτλοι κεφαλαίων αποτελούν μια «καραμπινάτη» και ακρογωνιαία αράδα από τις εξόχως γνωστές και διάσημες σιωνιστικές «ατάκες» και «καραμέλες» για να δώσουν οι διεθνείς σιωνιστές της Νέας Εποχής υπόσταση και ζωή στα παγκόσμια και ανθρωποκτόνα σχέδιά τους.

Επίσης, οι ίδιοι καθεαυτό οι τίτλοι κεφαλαίων του βιβλίου «21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα», ανωτέρω, διατρέχουν εν ριπή και περιγράφουν με απόλυτη ακρίβεια και σαφήνεια και αυτόν ακόμη τον ίδιο τον παγκόσμιο ιστό-πλεκτάνη πάνω στον οποίο εργάζονται οι σκοτεινές δυνάμεις εδώ και πολλές δεκαετίες για να ιδρύσουν την Εβραϊκή παγκόσμια κυβέρνηση-δικτατορία (περισσότερα στο βιβλίο μου «Η Πενταρχία του Σκότους», εκδόσεις Αγαθός Λόγος, 2021). Συνεχίζω.

Για να καταλάβατε το μέγεθος της παγκόσμιας εωσφορικής πλάνης και εκπαιδευτικής μέθης σας παραθέτω ένα παράδειγμα (Protagon.gr, 7 Ιουνίου 2018): «Πρεμιέρα με Γιουβάλ Νώε Χαράρι στις Πανελλαδικές.. Σε κείμενο από το πολυδιαβασμένο βιβλίο “Sapiens: μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου” κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Ποιος είναι ο ξεχωριστός 42χρονος ιστορικός και ποιες είναι οι σκέψεις του.. Ο Χαράρι θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς της γενιάς του. Το βιβλίο του “Sapiens” συχνά το αναφέρουν σε ομιλίες τους ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Μπιλ Γκέιτς..». Δηλαδή, μια παρέλαση της Νέας Παγκόσμιας Αταξίας!

Προσέτι,  καλεσμένος στην πλατφόρμα του TED και μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία -όπου εκεί, με δυτικό «γάντι» και με ακραίες δολιότητες διεξάγουν οι διεθνείς σιωνιστές τις πρώτες στρατιωτικές φάσεις του εν εξελίξει Γ΄ΠΠ, τόσο από τα παρασκήνια όσο επίσης και φανερά στις πεδιάδες της Ουκρανίας-, ο διάσημος και μέγας νεοεποχίτης Χαράρι εξηγεί και τάχα «προφητεύει» (αυτό που ήδη γνωρίζει ο ίδιος από ..μέσα!) γιατί «ο πόλεμος στην Ουκρανία θα αλλάξει τον κόσμο για πάντα». Όπως τόνισε: «Στην Ουκρανία διακυβεύεται η πορεία της Ιστορίας».

Στη συνέχεια θα σας παραθέσω και θα κλείσω μια σειρά από ενδεικτικούς τίτλους και υπότιτλους ΜΜΕ που αφορούν τον Γ. Ν. Χαράρι. Διαβάστε: «Γιουβάλ Χαράρι: Χρειαζόμαστε μία μεγάλη καταστροφή για να επιβληθεί μία μεγάλη αλλαγή (Great Reset).. Ο Χαράρι φοβάται ότι η παγκόσμια ειρήνη φτάνει στο τέλος της.. Καταλύτης για τον τελικό σκοπό του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF): Τι χρειαζόμαστε τόσους πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη.. Μετά το Great Reset θα υπάρχει μία τεράστια τάξη άχρηστων ανθρώπων χωρίς καμία σημασία».

Επίσης, τέλος: «Χαράρι: Έτσι μπορούμε να συνδέσουμε υπολογιστές με εγκεφάλους και να δημιουργήσουμε ένα διαγκεφαλικό δίκτυο.. Πρώτη φορά εφηύραμε κάτι που μας αφαιρεί την εξουσία. Δεν θα μπορούμε να την ελέγξουμε.. Δεν ξέρω αν μπορούμε να επιβιώσουμε με την Τεχνητή Νοημοσύνη.. Η τεχνητή νοημοσύνη θα ελέγξει την ανθρωπότητα φτιάχνοντας νέες θρησκείες.. Ο Χριστός είναι ένα ψέμα.. Ο Ιησούς Χριστός ήταν ένας χίπη σέξι μαραγκός». Και μη χειρότερα!.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD
Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας
Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου