Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

«Κυριαρχεί το... βαθύ κράτος στον ΠΑΟΚ και στον Γκαρσία επιβάλλονται κάποια πράγματα»



Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Γιάννης Φαιτατζόγλου, πατέρας πέντε παιδιών, τα τρία εκ των οποίων αγωνίστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.
Και τα τρία παιδιά αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ και ο πατέρας τους, εξήγησε σε γενικές γραμμές, τι ακριβώς συνέβη.


 Ο κ. Φαιτατζόγλου που είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

“Η αλήθεια είναι πως το ταξίδι των τριών αγοριών μου ξεκίνησε ωραία και τελείωσε πολύ άσχημα γιατί τα παιδιά στεναχωρέθηκαν πολύ από όσα συνέβησαν και δεν ήθελαν να συνεχίσουν. 
Και τα τρία παιδιά ήταν στην αρχή της εκκίνησης της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, ήταν όλα επιλεγμένα, δεν πήγαν εκεί λόγω γνωριμίας, δεν είχαν δηλαδή κάποιον ο οποίος τα προώθησε, για να το πω απλά και κατανοητά. Στην διάρκεια έγιναν διάφορα περίεργα πράγματα. Κάθε χρόνο υπήρχαν πολλά νέα παιδιά".

- Τι εννοείται πως έγιναν περίεργα πράγματα;

"Περίεργα, όσον αφορά την συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και στους γονείς. Στις ομάδες, γενικά, δεν θέλουν καμία επαφή με τους γονείς, αυτό τους ενοχλεί. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον ΠΑΟΚ, αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες ανεξαιρέτως».

 - Ζητούσαν κάτι από τα παιδιά; Η αξιολόγηση των παιδιών έγινε με άλλες διαδικασίες;

“Δεν νομίζω, γιατί και γονείς πολλοί από την ομάδα όταν έφυγαν τους φάνηκε παράξενο. Θυμάμαι πως ο συγχωρεμένος ο Ποικιλίδης είχε στεναχωρεθεί γιατί έφυγαν τα παιδιά από τον ΠΑΟΚ. Είχε έρθει σε σύγκρουση με έναν προπονητή, τότε. Φθάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν προτείνεται κάποιο καλό ταλέντο. 
Δεν υπάρχει αξιοκρατία, ενώ έξω, στην Ευρώπη εννοώ, τα ταλέντα αναδεικνύονται. 
Δεν υπάρχει αξιοκρατία, κυριαρχεί το βαθύ κράτος. Και στον ΠΑΟΚ και σε άλλες ομάδες. 
Δεν νομίζω ότι η ακαδημία έχει σχέση, ούτε ο Γκαρσία έχει ιδιαίτερες δυνατότητες και σε αυτόν του επιβάλλονται κάποια πράγματα. 
Κάποιοι βάζουν πάνω από όλα την ομάδα, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως έτσι πρέπει να γίνεται. Είμαι ευγενικός, δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες, είπα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο. 
Είμαι φίλος του ΠΑΟΚ, πάντως αυτό που έζησαν τα παιδιά, δεν θέλω να το περάσω. 
Ήταν θέμα επιλογής των παιδιών, δεν θυμάμαι το όνομα του προπονητή που έκανε τις επιλογές και τους έβαλε και πολύ καλά μπόνους”.

 

- Μιλήσατε για τον Γκαρσία και είπατε πως του επιβάλλουν κάποια πράγματα. Για τον κύριο Πουρλιοτόπουλο ποια είναι η άποψή σας;

“Κοιτάξτε να δείτε, είναι πως το καταλαβαίνει ο κάθε ένας. Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος με τον οποίο έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές, έχει ιδέες, ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο, τις οποίες δεν τις υλοποίησε. 
Οι ομάδες φτιάχνονται με παρέες. Παρακολουθώ και τις ακαδημίες και τον ΠΑΟΚ. Μία απλή διαπίστωση, είναι πως όταν κάθε χρόνο αλλάζεις τα τιμ δεν μπορείς να κάνεις την παρέα, τη χημεία. Ίσως δεν τον άφησαν να υλοποιήσει τις ιδέες, τις ωραίες ιδέες που είχε. Είναι και το παράδειγμα του Κούτσια συν τοις άλλοις. Θα σας πω μία προσωπική εμπειρία, πως βλέπουν στο εξωτερικό τους παίκτες. Τους βλέπουν σαν αξία. Εδώ δεν τους βλέπουν το ίδιο”.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου