Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Αποκάλυψη New York Post: Συνεργάτης του Hunter Biden επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο 19 φορές επί αντιπροεδρίας Joe Biden


Ο επί χρόνια συνεργάτης του Hunter Biden, Eric Schwerin, πραγματοποίησε τουλάχιστον οκτώ επισκέψεις στον Λευκό Οίκο το 2016, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επισκέψεών του στην 1600 Pennsylvania Ave. κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Obama-Biden σε 27.

Από τον Ronny Reyes/Dailymail.Com

Σύμφωνα με το Fox News, ο Eric Schwerin συναντήθηκε με τον αρχηγό του προσωπικού του τότε αντιπροέδρου Joe Biden, Steve Ricchetti, σήμερα ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων στον Λευκό Οίκο.

Ο Schwerin συναντήθηκε επίσης με μια βοηθό στο γραφείο του Biden, την Anne Marie Person, η οποία εργαζόταν στο παρελθόν στην επενδυτική εταιρεία Schwerin, όταν ήταν υπό τη διεύθυνση του Hunter Biden, αποκάλυψε επίσης το Fox.



Eric Schwerin

Τη Δευτέρα, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki ρωτήθηκε σχετικά με το ρεπορτάζ της New York Post του Σαββατοκύριακου όσον αφορά τα αρχεία που δείχνουν ότι πράγματι ο Schwerin πραγματοποίησε συνολικά 19 επισκέψεις στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του Biden, με εννέα από αυτές τις επισκέψεις να περιλαμβάνουν συναντήσεις με τον ίδιο τον Joe Biden, μέλη του επιτελείου του και μέλη του επιτελείου της πρώτης κυρίας, Jill Biden.


«Δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα το ελέγξω και θα δω αν έχουμε άλλο σχόλιο», είπε η Psaki
όταν ρωτήθηκε γιατί ο Schwerin είχε «πρόσβαση» στο Λευκό Οίκο.

Η Psaki έχει πιεστεί πολλές φορές για τον περιβόητο εξαφανισμένο φορητό υπολογιστή του Hunter Biden, τις ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του και τη φορολογική έρευνα που διεξάγεται στο Ντέλαγουερ, αλλά έχει παραπέμψει τους δημοσιογράφους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ή έχει αναφέρει ότι ο Hunter δεν εργάζεται στον Λευκό Οίκο ώστε να θεωρείται αρμόδια να απαντήσει.

Ο γερουσιαστής από το Τέξας Ted Cruz, σφοδρός επικριτής των Biden, είπε στην Post ότι τα φύλλα καταγραφής επισκέψεων στον Λευκό Οίκο που ήρθαν στη δημοσιότητα είναι τα πιο πρόσφατα στοιχεία ότι ο Hunter χρησιμοποίησε τον πατέρα του προκειμένου να εξασφαλίσει επιχειρηματικές συμφωνίες και κάλεσε τη δικαιοσύνη να διερευνήσει τους Biden για διαφθορά.


«Είναι όλο και πιο προφανές ότι οι δουλειές του Hunter Biden περιστρέφονταν γύρω από την παροχή πρόσβασης στον πατέρα του και τους υψηλότερους μοχλούς εξουσίας», ανέφερε ο Cruz. «Η ξεκάθαρη λύση είναι μια έρευνα του Ειδικού Εισαγγελέα για την διερεύνηση των ανησυχητικών καταγγελιών για διαφθορά στην οικογένεια Biden» πρόσθεσε.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται καθώς ο Hunter βρίσκεται επί του παρόντος υπό ομοσπονδιακή δίωξη για φερόμενη φορολογική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παράνομο λόμπι.

Σύμφωνα με τα ημερολόγια επισκέψεων, ο Eric Schwerin έφτασε για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο στις 28 Οκτωβρίου 2009, για να συναντήσει τον βοηθό του Biden, Evan Ryan, λίγους μήνες αφότου ο Hunter συν δημιούργησε την Rosemont Seneca. Στη συνέχεια επέστρεψε στις 13 Φεβρουαρίου 2010 για να συναντηθεί με την ειδική βοηθό της Jill Biden, Meg Campbell, και την ίδια χρονιά συναντήθηκε με τον Biden και τη βοηθό του Michele Smith.

Ήταν η χρονιά που ο Schwerin έγραψε σε ένα email στον Hunter με τίτλο «JRB Future Memo», ότι είχε έρθει σε επαφή με τον Joe Biden και ότι ήταν πρόθυμος να μιλήσει για επιχειρήσεις, σύμφωνα με email που διέρρευσαν από τον φορητό υπολογιστή του Hunter. «Ο μπαμπάς σου μόλις με κάλεσε… Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια από τα νέα θετικά στοιχεία σχετικά με τις μελλοντικές του δυνατότητες κερδών», έγραφε ο Schwerin στον Hunter. Ο Schewrin χειριζόταν επίσης τους φόρους του Biden εκείνη τη χρονιά.

Στη συνέχεια, ο Schwerin επισκέφθηκε τη Δυτική Πτέρυγα στις 22 Αυγούστου 2011 για να συναντηθεί με την Kellen Suber, εκτελεστική βοηθό του Biden, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την αναχώρηση του τότε Αμερικανού αντιπροέδρου για μια σύνοδο κορυφής στην Κίνα.

Αργότερα το ίδιο έτος, ο Hunter βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ με τον Κινέζο μεγιστάνα Che Feng, γαμπρό υψηλόβαθμου Κινέζου κυβερνητικού αξιωματούχου, ανέφερε η Post.

Μέχρι το 2013, ο Hunter είχε δημιουργήσει την εταιρεία BGR Partners με τον Κινέζο επιχειρηματία Jonathan Li, ακριβώς την περίοδο που ο Schwerin έκανε επιπλέον επισκέψεις στον Λευκό Οίκο για να συναντήσει τη βοηθό του Biden, Kathy Chung και τον Διευθυντή Διοίκησης του Biden, Faisal Amin.


Ο γερουσιαστής του Ουισκόνσιν Ron Johnson ανέφερε ότι οι επισκέψεις του Schwerin ήταν απαράδεκτες και συμφώνησε με την έκκληση του Cruz να ερευνήσει τους Biden. «Δεν μπορούν όλοι να συναντoύν τον Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Λευκό Οίκο», είπε ο Johnson στην Post. 
«Ο Τύπος θα έπρεπε να αναρωτιέται γιατί οι επιχειρηματικοί συνεργάτες του Hunter Biden —όπως ο Eric Schwerin— είχαν αυτό το προνόμιο και του είχε δοθεί πρόσβαση στον Λευκό Οίκο επί Obama.

«Αυτή είναι μια πρόσθετη απόδειξη ότι ο Joe Biden είπε ψέματα όταν ανέφερε ότι ποτέ δεν συζήτησε τις ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter. Έχει έρθει πλέον καιρός τα ΜΜΕ να απαιτήσουν την αλήθεια από τον Joe Biden. Η διαφθορά της Biden Inc. πρέπει να αποκαλυφθεί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου