Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Η Μεγάλη Βρετανία θα μεταφέρει στην Ουκρανία 45 χιλιάδες οβίδες πυροβολικού και 20 αυτοκινούμενες εγκαταστάσεις πυροβολικού από αυτοκινούμενα όπλα as-90

Στην Πολωνία, ο ουκρανικός στρατός θα εκπαιδευτεί για τον έλεγχο του εξοπλισμού


Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να μεταφέρει στην Ουκρανία 45 χιλιάδες οβίδες πυροβολικού και 20 αυτοκινούμενες εγκαταστάσεις πυροβολικού των αυτοκινούμενων όπλων AS-90. Αυτό αναφέρθηκε την Κυριακή από την εφημερίδα Daily Express, επικαλούμενη πηγές που είναι εξοικειωμένες με την κατάσταση, στην ιστοσελίδα της.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτοκινούμενα όπλα που κατασκευάζονται από τη Βρετανική επιχείρηση Vickers, η οποία αποτελεί πλέον μέρος της BAE Systems Corporation, θα σταλούν στην Πολωνία την επόμενη εβδομάδα, όπου ο ουκρανικός στρατός θα εκπαιδευτεί για να χειρίζεται νέο εξοπλισμό. Μετά από αυτό, σχεδιάζεται να το στείλει στην Ουκρανία.

Το AS-90 είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο όπλο 155 mm με πεδίο βολής 24 km. Ο μέγιστος ρυθμός πυρκαγιάς είναι 3 πυροβολισμοί σε 10 δευτερόλεπτα.

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι το βασίλειο εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αρμάτων μάχης στην Πολωνία, ώστε η πολωνική ηγεσία να παραδώσει το Τ-72 στην Ουκρανία.

Ανέφερε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στο Ντονμπάς, σε σχέση με τα οποία το Λονδίνο θεωρεί απαραίτητο να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς τις αρχές του Κιέβου και να αυξήσει την πίεση κυρώσεων στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου