Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Η Ρωσία αναστέλλει αύριο τις παραδόσεις φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία


Ο Ρωσικός όμιλος Gazprom θα αναστείλει από την Τετάρτη τις διανομές αερίου στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η κυβέρνηση, επικαλούμενη την άρνησή της να συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις του προμηθευτή.

"Σήμερα, η Bulgargas EAD έλαβε ειδοποίηση ότι οι παραδόσεις από την Gazprom Export θα ανασταλεί από τις 27 Απριλίου 2022", ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας σε δήλωσή του, ενώ η Βαλκανική χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το Ρωσικό αέριο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ρωσικός όμιλος είχε ήδη ανακοινώσει ότι αναστέλλει τις παροχές φυσικού αερίου στην Πολωνία. Η Πολωνική επιχείρηση αερίου PGNiG ανακοίνωσε την είδηση σε δήλωσή της.

«Στις 26 Απριλίου 2022, η Gazprom ενημέρωσε την PGNiG για την πρόθεσή της να αναστείλει πλήρως τις παραδόσεις στο πλαίσιο της σύμβασης Yamal (...) στις 27 Απριλίου", δήλωσε η PGNiG, προσθέτοντας ότι η Πολωνία ήταν έτοιμη να λάβει το αέριο που έλειπε από άλλες πηγές.

Η Μόσχα απαιτεί να πληρωθεί σε ρούβλια, αίτημα που έχει ήδη απορριφθεί από αρκετές χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Πολωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου