Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίζεται ο λιμένας με επενδύσεις ως 200 εκ. την επόμενη 5ετία

Νέο φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο για την αναβάθμιση του λιμένα Θεσσαλονίκης ετοιμάζει ο ΟΛΘ προγραμματίζοντας έργα αξίας 150 ως 200 εκ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με τις νέες κινήσεις και αναβαθμίσεις θα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας (ως 24.000 TEUs) προσελκύοντας παράλληλα όμως την έλευση 17 διαφορετικών κρουαζιερόπλοιων, με 62 προγραμματισμένες αφίξεις.

Η επέκταση της 6ης προβλήτας θα δίνει τη δυνατότητα υποδοχής πλοίων μεγαλύτερης χωρητικότητας, έργο στο οποίο ο ΟΛΘ αναδείχθηκε πρόσφατα ανάδοχος.

Στις 2 Μαΐου θα παραληφθούν από τη Σαγκάη, δύο νέες γερανογέφυρες, προγραμματισμένες να συναρμολογηθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Για φέτος έχουν προγραμματιστεί 62 αφίξεις 17 διαφορετικών κρουαζιερόπλοιων από 12 εταιρείες.

Ένα σημαντικό ποσοστό των κρουαζιερόπλοιων θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως home port, δηλαδή για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών κρουαζιέρας.

Όπως τόνισε η διοίκηση, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των εσόδων από την κρουαζιέρα – περίπου το 80% – καταλήγει στην τοπική κοινωνία (λιανεμπόριο/εστίαση) και το υπόλοιπο 20% στο λιμάνι.

Τα έσοδα του ΟΛΘ κατά το προηγούμενο αυξήθηκαν κατά 7,2% και διαμορφώθηκαν στα 76,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 5% και ανήλθαν στα 21,1 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου