Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Από πότε κ. Χαρδαλιά η Θεία Κοινωνία είναι επίδειξη πίστης;

Του Γιάννη Παπανικολάου

 Σε μία απίστευτη για Έλληνα Υπουργό δήλωση, που προσβάλλει την πίστη του λαού μας, προέβη ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την χθεσινή ενημέρωση του για τον κορονοϊό.

«Όλοι Χριστιανοί είμαστε, απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας», τόνισε ο

υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξαπολύοντας πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, που τόλμησε να πάει να κοινωνήσει την ημέρα των γενεθλίων του.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ερωτήθηκε σχετικά με τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και απεικονίζει τον αναπληρωτή υπουργό να μεταλαμβάνει.

Κατά την απάντησή του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «όλοι Χριστιανοί είμαστε, απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» και συμπλήρωσε ότι «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Ο κ. Κουμουτσάκος με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε:

«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία και ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα.

Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση.

Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

Το πρόβλημα είναι πού είδε την επίδειξη πίστης ο κ. Χαρδαλιάς;

Στο ότι ο κ. Κουμουτσάκος κοινώνησε;

Και μάλιστα όταν ο ίδιος δεν δημοσιοποίησε την φωτογραφία, αλλά κάποιος από το εκκλησίασμα, χωρίς να τον ρωτήσει; Προφανώς για να του κάνει κακό.

Η συμμετοχή στο μεγαλύτερο μυστήριο της Ορθοδόξου πίστης μας είναι για τον κ. Χαρδαλιά «επίδειξη»;

Θα μπορούσε ίσως ο κ. Χαρδαλιάς να κατηγορήσει τον κ. Κουμουτσάκο ότι πήγε να κοινωνήσει χωρίς μάσκα, αλλά από την φωτογραφία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν μέχρι τότε ο κ. Κουμουτσάκος φορούσε μάσκα ή όχι. Και να φορούσε, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούσε να κοινωνήσει φορώντας μάσκα.

Δυστυχώς έχουν έλθει οι καιροί κατά τους οποίους όποιος εκδηλώνει την πίστη του, συμμετέχοντας στην εκκλησιαστική και μυστηριακή ζωή, θα διώκεται, θα υφίσταται άγριο bullying και θα περιθωριοποιείται.

Καλούμε τον κ. Χαρδαλιά να ζητήσει συγγνώμη από όλο τον πιστό λαό για την προσβλητική αυτή δήλωσή του, που έδειξε την πνευματική ανισορροπία της Πολιτικής Προστασίας του, και την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας στα πλέον σοβαρά και ιερά πράγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

 

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου