Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησε το ανοδικό ράλι στο Χ.Α.(;)

  • Από την έναρξη της διαπραγμάτευσης ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος, με τα κέρδη να διευρύνονται στο δεύτερο μισό αυτής, φθάνοντας στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 661,66 μονάδων, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να διαχέεται στις μετοχές της μεγάλης, μεσαίας, και μικρής κεφαλαιοποίησης, και την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 6,5 προς 1, ενώ και ο τζίρος κινήθηκε σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Τα θετικά που προέκυψαν από την συνεδρίαση, είναι η αύξηση του τζίρου, η επιστροφή του γενικού δείκτη πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (638 μονάδες), και σε επίπεδα που είχε να δει από τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ενώ η επιστροφή του στο εβδομαδιαίο διάγραμμα μέσα στον ανοδικό τριγωνικό σχηματισμό, δημιουργεί προσδοκίες για υψηλότερα επίπεδα.
  • Κρίσιμο σημείο πλέον, αποτελεί η διάσπαση της αντίστασης των 673 μονάδων, και κυρίως η διάσπαση του ΚΜΟ200 ημερών (690 μονάδες), και η παραμονή του πάνω από αυτόν για τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις (φίλτρο τρία), ώστε να διαμορφωθούν σοβαρές πιθανότητες για υψηλότερα επίπεδα.
Στο ημερήσιο διάγραμμα, ο δείκτης Dow Jones παρέμεινε με σήμα neutral, με τον δείκτη S&P 500 να μετατρέπει το σήμα του από sell σε neutral, και τον δείκτη Nasdaq να μετατρέπει το σήμα του από sell σε neutral. Ο δείκτης DAX 30 παρέμεινε με σήμα strong buy, με τον δείκτη FTSE 100 να μετατρέπει το σήμα του από neutral σε buyκαι τον δείκτη CAC 40 να μετατρέπει το σήμα του από buy σε strong buy, όπως διακρίνουμε και στον παρακάτω πίνακα.



Σημαντικά κέρδη για τον γενικό δείκτη, ο οποίος ολοκλήρωσε πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, τριάντα, και πενήντα ημερών, ακυρώνοντας το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 673 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 613 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 37,38 εκατ. τεμάχια, έναντι 22,16 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.



Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ολοκλήρωσε πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (1.534 μονάδες), ακυρώνοντας το σήμα πώλησης, με τον δείκτη RSI να κινείται πλέον προς την περιοχή της υπεραγορασμένης ζώνης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.642 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.469 μονάδες (γραμμή ΓΔ).



Τέταρτη μέρα με κέρδη για τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο οποίος έκλεισε πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των τριάντα, και πενήντα ημερών, ακυρώνοντας το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στις 915 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 768 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 3,38 εκατ. τεμάχια, έναντι 2,13 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.


Στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος κατάφερε να ολοκληρώσει πάνω από τους εκθετικούς κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, τριάντα, και πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 362 μονάδες (γραμμή ΑΒ) και την στήριξη στις 297 μονάδες (γραμμή ΓΔ)με το σήμα πώλησης να ακυρώνεται. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 27,37 εκατ. τεμάχια έναντι 16,0 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών.




mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου