Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Θετικά μηνύματα σήμερα παρά τις σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τέλος στο ανοδικό σερί των τριών συνεδριάσεων έδωσε σήμερα ο γενικός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε στις 813,33 μονάδες με απώλειες 2,81%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 112,8 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που
έχουν πραγματοποιήσει πράξη, 38 κινήθηκαν ανοδικά, 67 πτωτικά, και 86 παρέμειναν αμετάβλητες.
Αρνητικό κλίμα επικράτησε σήμερα από την έναρξη της συνεδρίασης, με τις απώλειες να διευρύνονται στο δεύτερο μισό αυτής, με τον γενικό δείκτη να φθάνει το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 811,13 μονάδων.
Η ισχνή ανάπτυξη 1,3% του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου που ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και η αυριανή αναμονή για την έκθεση αξιολόγησης των Θεσμών, συνετέλεσαν στο αρνητικό κλίμα που επικράτησε, με τις πιέσεις να εστιάζονται κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.


Παρά όμως τα αρνητικά πρόσημα που επικράτησαν σήμερα, ο όγκος διαμορφώθηκε χαμηλότερα του μέσου όρου των τριάντα ημερών (51,47 εκατ. τεμάχια έναντι 55,75 εκατ. τεμαχίων του μ.ο των 30 ημερών), υποδηλώνοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής πρόθεση, ξένων κυρίως, χαρτοφυλακίων να απεμπλακούν από το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις σημερινές απώλειες να οφείλονται σε μεγάλο μέρος σε κατοχύρωση κερδών.

Στο ημερήσιο γράφημα, ο γενικός δείκτης υποχώρησε σήμερα κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, χωρίς να απειληθεί το σήμα αγοράς, και χωρίς να ολοκληρώσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με την σημαντική στήριξη να βρίσκεται στις 772 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα, υποχώρησε κι αυτός κάτω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, κλείνοντας όμως κάτω και από τον κινητό μέσο όρο των πέντε ημερών, με την στήριξη να βρίσκεται στις 697 μονάδες.
Η Deutsche Bank διατηρεί για την Τράπεζα Πειραιώς, σταθερή την σύσταση σε hold, και την τιμή στόχο στα 1,5 ευρώ.
Η Morgan Stanley διατηρεί για την Τράπεζα Πειραιώς σταθερή την σύσταση σε underweight, και την τιμή στόχο στα 1,3 ευρώ.
Ήπιες διακυμάνσεις επικράτησαν σήμερα για τις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση της πενταετίας να διαμορφώνεται στο 1,788% αμετάβλητη, και της δεκαετίας στο 2,934% με οριακή άνοδο 0,03%.


Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

http://new-economy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου