Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή με αφορμή την προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης με τον ρωσικό παράγοντα και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό South Stream.
Όπως αποδεικνύεται και σήμερα, η συμφωνία του Κώστα Καραμανλή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον αγωγό SouthStream τον έφερε αντιμέτωπο με τεράστια συμφέροντα που οδήγησαν στην
ανατροπή της κυβέρνησής του ακόμα και στο σχέδιο δολοφονίας του, το γνωστό σχέδιο «Πυθία», όπως έχει αποκαλύψει o Γιώργος Τράγκας και το περιοδικό CRASH.
Η χθεσινή ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού ακυρώνεται οριστικά επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο πόλεμος που ξέσπασε σήμερα μετά Κρεμλίνου και Βρυξελλών δείχνει το μέγεθος της σύγκρουσης.
Βέβαια πίσω από το ναυάγιο του Southstream βρίσκεται και ο αμερικανικός παράγοντας ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί εναντίον αυτού του σχεδίου και μάλιστα οι πιέσεις που δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση εκείνη την εποχή να αποσυρθεί από πρότζεκτ ήταν ασφυκτικές.
Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση-βόμβα που έχει δώσει πρώην υπουργός της ΝΔ στον ειδικό ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο συγκεκριμένος υπουργός κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2013 στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα (ο οποίος βρίσκει κοινά στοιχεία στην υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή) για πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση το 2008 για τον ρωσικό αγωγό South Stream.
Ο πρώην υπουργός μετέφερε στον ανακριτή τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό South Stream. Δεν επρόκειτο για ευθεία απειλή, αλλά για έναν έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ο Σπέκχαρντ, μάλιστα, εκφράζοντας τη δυσφορία του είχε τονίσει πως «καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα».
Ανάλογα περιστατικά, μάλιστα, καταγγέλλουν και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή. Οι Αμερικανοί προωθούσαν ανοικτά τον αγωγό Nabucco σε βάρος του South Stream.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: «Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco»!
Οι οχλήσεις ήταν, δε, φανερές κάθε φορά που αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή επισκέπτονταν την Ουάσινγκτον…
Λίγους μήνες αργότερα ήταν που άλλαξε η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή. Από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής παρέδωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο άκρως απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.
Άμεσα ενημερώθηκε ο κ. Καραμανλής , ο οποίος το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν: «Είναι αξιόπιστη η πληροφορία;». «Δεν ξέρουμε. Ο Ρώσος αξιωματικός που μας ενημέρωσε, πάντως, είναι αξιόπιστος. Οι Ρώσοι πράκτορες αρνήθηκαν να δώσουν επιπλέον στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες» απάντησε στον πρωθυπουργό ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιάτουρας.
Οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Καραμανλή αυξήθηκαν σημαντικά, οι αστυνομικοί απέκτησαν βαρύ οπλισμό, ενώ τα πρόσωπα άλλαζαν διαρκώς. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν αλλά και οι διαδρομές προς το σπίτι του ή άλλους προορισμούς…
Ο ίδιος, δεν το συζήτησε ποτέ και με κανέναν. Είναι άγνωστο εάν ανησυχούσε για τον εαυτό του αλλά σίγουρα τον απασχολούσε έντονα η ασφάλεια της οικογένειάς του. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είχε στείλει σε άλλο σπίτι (ενδεχομένως και σπίτια) για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσσα και τα παιδιά του…
απο το crashonline.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου