Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 Ένας εκλεκτός συνάδελφος, ο Φώτης Γεωργελές, σε τελευταίο άρθρο του στην Athens Voice, την εφημερίδα που εκδίδει, γράφει μία πρόταση που είναι σκληρή αλλά πραγματική: «Μία κοινωνία φαίνεται αν είναι γερασμένη όχι από τους γέρους της, αλλά από τους νέους της».
Το πόσο αληθινή είναι η πρόταση αυτή το βλέπει, το ακούει και το ζει κανείς καθημερινά, αρκεί να διαβάσει κείμενα νέων ανθρώπων, να
ακούσει φοιτητικές συζητήσεις και να παρακολουθήσει ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως –και αμέσως θα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα βυθίζεται στο παρελθόν, αδιαφορώντας πλήρως για το μέλλον.
 Αυτό είναι σήμερα το δραματικό πολιτικό της αδιέξοδο. 

Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση που διαχειρίζεται την κρίση την οποία οι άνθρωποί της προκάλεσαν τα τριάντα τελευταία χρόνια και στην αντίπερα όχθη υπάρχει μία αντιπολίτευση που υπόσχεται και προτείνει την επιστροφή στο παρελθόν.
Πιο πέρα από την αξιωματική αντιπολίτευση, τί ακούει κανείς;
Τις άναρθρες κραυγές μιας πολιτικής αλητείας, η οποία προτείνει εκδίκηση. Σε μία υπερχρεωμένη με 360 δισεκατ. ευρώ χώρα, στην οποία υπάρχουν 1.350.000 άνεργοι και άλλοι τόσοι υποαπασχολούμενοι, τα ζόμπι της πολιτικής το μόνο που βρίσκουν να προτείνουν είναι την εξαπάτηση των δανειστών! 

Ακόμα χειρότερα, σε μία χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτε προς εξαγωγή, υπάρχουν δήθεν επιχειρηματίες που δαπανούν χρήμα για να δημιουργήσουν πολιτική παράταξη επιστροφής στην δραχμή! 
Κρατικοδίαιτοι και ευτελείς καιροσκόποι προσποιούνται ότι αγωνιούν πως η Ελλάδα, για να κάνει εισαγωγή 100 κινητά τηλέφωνα, πρέπει να μπορεί να εξάγει τρεις νταλίκες ροδάκινα και πορτοκάλια για να τα πληρώσει. 
Αγνοούν επίσης οι φαιδροί αυτοί κύριοι ότι, από τεχνικής πλευράς, η προετοιμασία για το πέρασμα από την δραχμή στο ευρώ απαίτησε σχεδόν τρία έτη –πράγμα που σημαίνει ότι άλλα τόσα απαιτούνται και για την επιστροφή στο πρώην εθνικό νόμισμα.
 Στο μεσοδιάστημα αυτό, μπορούν οι κύριοι αυτοί να μάς περιγράψουν τί θα συμβεί; Ή μήπως αυτό το κρατούν μυστικό γιατί άλλα έχουν κατά νουν; 

Επίσης, οι βαρύγδουποι οικονομολόγοι που ελαφρά τη καρδία κάνουν λόγο για επιστροφή στην δραχμή, θα μπορούσαν να μάς πουν σε ποιο επίπεδο θα διαμορφωθεί η νέα ισοτιμία και σε τί ποσοστό θα εκτιναχθεί ο πληθωρισμός; 
Μήπως, όμως, αυτά τα ερωτήματα είναι ενοχλητικά γιατί υποκρύπτουν μία απίστευτη απάτη εις βάρος της χώρας;

Διότι, μία επιστροφή στην δραχμή στην ουσία θα μετατρέψει την σημερινή εσωτερική υποτίμηση σε πραγματική νομισματική υποτίμηση, από την οποία, βέβαια, υπερκερδισμένοι θα βγουν αυτοί που από χρόνια τώρα έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια στο εξωτερικό. Αντιθέτως, η ελληνική οικονομία θα υποστεί πραγματική συντριβή και θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

Μήπως, όμως, αυτό ακριβώς θέλουν οι άνθρωποι του ζόφου;…
του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
απο το europeanbusiness.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου