Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΘ: Ελπίδες και... ανησυχίες από τους επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες της πόλης «ποντάρουν» στην άφιξη των επισήμων, επισκεπτών, τουριστών, αλλά και διαδηλωτών για την 75η ΔΕΘ, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση στην πόλη, ενώ ελπίζουν ότι δε θα σημειωθούν επεισόδια που θα προξενήσουν φθορές σε επιχειρήσεις.

Παρότι βρισκόμαστε παραμονές της έναρξης της Διεθνούς Εκθεσης και τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα σχεδόν στο 100% για το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν ακόμη ορισμένες διαθέσιμες κλίνες, οι οποίες πολλαπλασιάζονται από την ερχόμενη Δευτέρα κι έπειτα.

«Βλέπουμε αισθητή διαφορά, ακόμη και σε σύγκριση με πέρσι, που ήταν χαμηλότερη η κίνηση από τις προηγούμενες χρονιές. Η πληρότητα είναι αυξημένη, όμως υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια και για το Σαββατοκύριακο», σημείωσε ο Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Ο κ. Θωμόπουλος αντικρούει τις καταγγελίες πολιτών ότι τις ημέρες της ΔΕΘ οι τιμές στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης υπερδιπλασιάζονται σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα 200 - 300 ευρώ τη βραδιά. «Στην πραγματικότητα υποδιπλασιάζονται οι τιμές όλο το προηγούμενο διάστημα. Απλώς, λόγω της αυξημένης κίνησης την περίοδο της ΔΕΘ σε αρκετά ξενοδοχεία ισχύουν οι τιμές πόρτας, ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες. Ακόμη και τώρα όμως, υπάρχουν αρκετά ελκυστικές τιμές σε ξενοδοχεία για τις ημέρες της Διεθνούς Εκθεσης», τόνισε.

Μαζί με τους εργαζομένους

Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αισιοδοξεί με την άφιξη χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη, για τη Διεθνή Εκθεση,ότι θα τονωθεί η κίνηση και στην αγορά. Ταυτόχρονα, ζητούν από τους διαδηλωτές να μην προξενήσουν ζημιές, τονίζοντας ότι ταυτίζονται στα περισσότερα από τα αιτήματα που παρουσιάζονται. Τα καταστήματα το Σάββατο θα λειτουργούν μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ αρκετοί επαγγελματίες εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραμείνουν και μετά το κλείσιμο, για να προσέχουν την επιχείρησή τους.

«Πάντοτε, όταν γίνονται συλλαλητήρια, υπάρχει μια ανησυχία, όμως πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ειρηνικά. Στα περισσότερα αιτήματα είμαστε και εμείς μαζί με τους συγκεντρωμένους, καθώς αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα από την κρίση. Ελπίζουμε ότι τις ημέρες της Εκθεσης θα αυξηθεί η κίνηση και αυτό θα φανεί και στον τζίρο των επιχειρήσεων», δήλωσε ο Παντελής Φιλιππίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ:agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου