Ο ρόλος του sommelier είναι πολυδιάστατος - σε συνεργασία με τους σεφ, ο sommelier επιλέγει προσεκτικά τις ετικέτες που θα συμπεριληφθούν στην κάβα του εστιατορίου, εξασφαλίζοντας μια ποικιλία που ικανοποιεί κάθε γούστο. Με βάση τις γεύσεις και τα αρώματα των πιάτων που επιλέγει ένας πελάτης, ο sommelier τον βοηθά να διαλέξει το ιδανικό κρασί που θα αναδείξει και θα συμπληρώσει την εμπειρία του κάθε γεύματος.
Μια τόσο εξειδικευμένη θέση αποτελεί για πολλούς κάτι που η Θεσσαλονίκη «δεν χρειάζεται» ή… «δεν μπορεί να εκτιμήσει». Τέτοιες απόψεις ακούγονται συχνά για την εστίαση στην πόλη μας - όμως κάθε φορά, όπως και με όλες τις καινοτομίες, πρωτοπόρες επιχειρήσεις έρχονται να κάνουν ένα βήμα μπροστά, αναβαθμίζοντας το γαστρονομικό τοπίο.
Μια τέτοια επιχείρηση είναι η «Μαύρη Θάλασσα» στην Καλαμαριά. Με σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας, η «Μαύρη Θάλασσα» έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλασσινών στη Θεσσαλονίκη. Οι σεφ, Αλέξανδρος Τοκίδης και Σόνια Μαργαρίτου, δημιουργούν πιάτα που ενσωματώνουν την αξεπέραστη φρεσκάδα της ελληνικής θάλασσας, με έμφαση στη δημιουργικότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια.
Η υπέροχη θέα προς τη θάλασσα της Καλαμαριάς, σε συνδυασμό με τη φροντισμένη αισθητική και τη σχολαστικότητα στην παρουσίαση, δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Από τον χώρο έως τη γενική ατμόσφαιρα, κάθε πτυχή έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει μια εμπειρία ξεχωριστής ποιότητας.
Από το 1926, όταν ο Μπάρμπα-Σάββας Τοκίδης εγκαινίασε το πρώτο καφενείο στην Κάτω Τούμπα, η «Μαύρη Θάλασσα» εξελίσσεται διαρκώς, διατηρώντας τις βασικές της αξίες: ποιότητα, παράδοση και αγάπη για την πρώτη ύλη. Σήμερα, το εστιατόριο παντρεύει την ιστορία με τη μοντέρνα κουζίνα, προσφέροντας μια εμπειρία που ξεχωρίζει.
Η εισαγωγή ενός sommelier στην ομάδα της «Μαύρης Θάλασσας» προσφέρει μια φρέσκια προοπτική στη γαστρονομική παράδοση του εστιατορίου, δημιουργώντας μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων και αρωμάτων που δεν απαντώνται αλλού στην περιοχή. Με περισσότερες από 300 ετικέτες στη συλλογή του, το εστιατόριο αποτελεί κορυφαίο προορισμό για όσους αγαπούν το κρασί.
Η «Μαύρη Θάλασσα» ενσαρκώνει την κορυφή της γαστρονομίας θαλασσινών στη Θεσσαλονίκη, με μια φήμη που ξεπερνά τα όρια της πόλης για σχεδόν έναν αιώνα. Η παρουσία του sommelier ενισχύει ακόμα περισσότερο την εικόνα της ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και την εξαιρετική ποιότητα.
makthes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου