Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Νέες αποκαλύψεις από Le Soir: Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την βελγική εφημερίδα Le Soir για το θέμα με τις προσαγωγές ευρωβουλευτών και τον φερόμενο χρηματισμό τους από το Κατάρ.

Η Le Soir αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ, με τίτλο «Υποψίες ότι το Κατάρ πλημμύρισε με πετροδόλαρα το Ευρωκοινοβούλιο», το οποίο μάλιστα συνοδεύει με φωτογραφία της Εύας Καϊλή από πρόσφατο ταξίδι της στο Κατάρ.

«Η έρευνα των Αρχών, η οποία καθοδηγείται από τον εισαγγελέα Michel Claise, ειδικό σε θέματα οικονομικών δοσοληψιών, γίνεται εδώ και τέσσερις μήνες από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Βελγίου (OCRC).

Οι ερευνητές κατά της διαφθοράς «υποπτεύονται μια χώρα του Κόλπου ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου». 
Πώς να τις επηρεάσει;
 «Διαθέτοντας μεγάλα χρηματικά ποσά και προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτα πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές ή στρατηγικές πολιτικές θέσεις εντός του Ευρωκοινοβουλίου. 
Η εισαγγελία του Βελγίου δεν αναφέρει το Κατάρ. 
Ωστόσο, πολλές πηγές, καλά πληροφορημένες διέρρευσαν από την πρώτη στιγμή στη βελγική εφημερίδα Le Soir και στο σάιτ Knack ότι πρόκειται όντως για το Κατάρ, το οποίο διοργανώνει αυτή τη στιγμή το Μουντιάλ».

Σύμφωνα με τη Le Soir οι 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε μετρητά στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri, στην πόλη των Βρυξελλών. Όπως αναφέρει, δύο μέλη της οικογένειάς του προσήχθησαν από την αστυνομία, στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου