Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Σε καταφύγιο, λόγω απειλών, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη σχεδίου απαγωγής του, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Φαν Κίκενμπορν, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, καθώς σύμφωνα με τις αρχές απειλείται η ζωή του. 
Σύμφωνα με το δίκτυο EURACTIV, οι βελγικές αρχές διευκρίνισαν ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με το Qatar-gate, που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ καθημερινά βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης, που βρίσκεται στη φλαμανδική πόλη Κόρτρεϊκ, βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για το σχέδιο απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης, συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης με την κατηγορίας της συνωμοσίας απαγωγής.

Πηγή του βελγικού υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός έχει μεταφερθεί σε ασφαλές «καταφύγιο», ενώ πληροφορίες ότι μπορεί να δηλωθεί επίπεδο απειλής 4 (κίνδυνος σοβαρής και επικείμενης επίθεσης) ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Το θέμα τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις υπηρεσίες ασφαλείας, στο Κέντρο Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Βρυξέλλες και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι έχουν ληφθεί «νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού φαν Κίκενμπορν. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά».

Όπως διευκρίνισε, ελήφθησαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς «δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου