Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

H CIA βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του John F. Kennedy [Ρεπορτάζ από τον Tucker Carlson]

Ο όρος θεωρία συνωμοσίας δεν υπήρχε ως φράση στην καθημερινή αμερικανική συνομιλία πριν από το 1964

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022. H CIA βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του JFK.

Λίγο αφότου ο Jack Ruby πυροβόλησε τον Lee Harvey Oswald μπροστά στη κάμερα στο υπόγειο του αρχηγείου της αστυνομίας του Dallas, πολλοί Αμερικανοί άρχισαν να έχουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη δολοφονία του Kennedy. Ήταν, θα έπρεπε να παραδεχτείτε, μια αρκετά ασυνήθιστη αλληλουχία γεγονότων. Ένας μοναχικός ένοπλος δολοφονεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Και τότε,

λιγότερο από 48 ώρες αργότερα, αυτός ο μοναχικός ένοπλος δολοφονείται ο ίδιος από έναν άλλο μοναχικό ένοπλο.

By Tucker Carlson/Foxnews

Ποιες είναι οι πιθανότητες για αυτό; Είναι ένα πράγμα σαν να σε χτυπήσει κεραυνός – σπάνιο αλλά πιθανό. Αλλά αν κάθε μέλος της οικογένειάς σας χτυπηθεί επίσης από κεραυνό, όλα σε διαφορετικές ημέρες, μπορεί να αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι αυτά δεν είναι εντελώς φυσικά γεγονότα. Αλλά- ω του θαύματος-, απάντησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ισχυρίστηκε ότι αυτά ήταν φυσικά πράγματα. Αυτή η παράξενη αλυσίδα δολοφονιών ήταν εντελώς φυσική».

Έτσι, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του JFK, ο Λευκός Οίκος επί Johnson κυκλοφόρησε κάτι που ονομάζεται Έκθεση της Επιτροπής Warren. Και η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ τα κίνητρά τους παρέμεναν ασαφή, τόσο ο Lee Oswald όσο και ο Jack Ruby είχαν ενεργήσει μόνοι τους. Κανείς δεν τους βοήθησε. Δεν υπήρχε συνωμοσία κανενός είδους. Έκλεισε η υπόθεση. Ωρα να προχωρήσεις.

Και πολλοί Αμερικανοί προχώρησαν. Εκείνη την εποχή, δεν είχαν ιδέα πόσο κακή και διεφθαρμένη ήταν η Επιτροπή Warren. Θα περνούσαν σχεδόν 50 χρόνια πριν η CIA παραδεχτεί υπό την πίεση ότι στην πραγματικότητα, είχε αποκρύψει πληροφορίες από τους ερευνητές σχετικά με τη σχέση της με τον Lee Harvey Oswald.

Αλλά ακόμη και τότε, εκείνη την εποχή, πριν γίνει αυτό γνωστό, η εξήγηση της κυβέρνησης δεν φαινόταν απολύτως εύλογη. Και κάποιοι άρχισαν να κάνουν προφανείς ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Σε εκείνο το σημείο, καθώς οι Αμερικανοί άρχισαν να αμφιβάλλουν για την επίσημη ιστορία, ο όρος «θεωρία συνωμοσίας» μπήκε στο λεξικό μας. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Lance DeHaven-Smith στο βιβλίο του για το θέμα, «Ο όρος θεωρία συνωμοσίας δεν υπήρχε ως φράση στην καθημερινή αμερικανική συνομιλία πριν από το 1964. Το 1964, τη χρονιά που η Επιτροπή Warren εξέδωσε την έκθεσή της, οι New York Times δημοσίευσαν πέντε ιστορίες στις οποίες εμφανίστηκε η «θεωρία συνωμοσίας».

Τώρα, σήμερα, φυσικά, ο όρος «θεωρία συνωμοσίας» εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε ιστορία των New York Times για την αμερικανική πολιτική. Χρησιμοποιείται, τώρα όπως και τότε, ως όπλο ενάντια σε όποιον κάνει ερωτήσεις στην κυβέρνηση δεν θέλει να απαντήσει-όπως ακιρβώς συμβαίνει με την προέλευση του ιου COVID-19. Όμως, παρά τα 60 χρόνια ονοματολογίας, αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν εξαφανιστεί. Μάλιστα έχουν πολλαπλασιαστεί με τον χρόνο.

Και εδώ είναι ένα από αυτά. Τον Απρίλιο του 1964, ένας ψυχίατρος ονόματι Louis Joylon West επισκέφτηκε τον Jack Ruby στο κελί της απομόνωσής του σε μια φυλακή του Dallas. Σύμφωνα με τη γραπτή εκτίμηση του West, διαπίστωσε ότι ο Jack Ruby ήταν «τεχνικά παράφρων» και χρειαζόταν άμεση ψυχιατρική νοσηλεία. Αυτά είναι συμπεράσματα στα οποία παραδόξως κανένας που είχε μιλήσει με τον Jack Ruby στο παρελθόν δεν είχε καταλήξει. Ο Ruby είχε φανεί απόλυτα υγιής στους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Ο Louis Jolyon West τον είπε τρελό.

Αυτό όμως που δεν είπε ο West ήταν ότι εκείνη την εποχή εργαζόταν για τη CIA. Ο Louis Jolyon West ήταν συμβασιούχος ψυχίατρος για την υπηρεσία κατασκοπείας. Ήταν επίσης ειδικός στον έλεγχο του μυαλού και εξέχων παίκτης στο διαβόητο πλέον πρόγραμμα MKUltra στο οποίο η CIA έδινε ισχυρά ψυχιατρικά φάρμακα σε Αμερικανούς χωρίς να το γνωρίζουν.

Λοιπόν, από όλους τους ψυχιάτρους στον κόσμο, τι στο καλό έκανε αυτός ο τύπος στο κελί της φυλακής του Jack Ruby; Τα μέσα ενημέρωσης δεν φάνηκαν να ενδιαφέρονται να μάθουν. Στην πραγματικότητα, οι New York Times, σε ένα εκτενές μοιρολόγι του West το 1999, δεν ανέφεραν ποτέ το γεγονός ότι είχε εργαστεί για τη CIA, όπως επίσης πόσο χρόνο παρέμεινε στο κελί του Jack Ruby κάτι που φαίνεται σχετικό. Έτσι μπορείτε να δείτε γιατί οι μη τρελοί θα αναρωτιούνταν για το τι πραγματικά συνέβη. Και φυσικά, πολλοί αναρωτήθηκαν.

Το 1976, ξεχασμένο εδώ και καιρό, η Βουλή των Αντιπροσώπων οδήγησε μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει εκ νέου τη δολοφονία του JFK. 

Το δικομματικό τους συμπέρασμα; Ο John Kennedy δολοφονήθηκε σχεδόν σίγουρα ως αποτέλεσμα συνωμοσίας. Αλλά το ερώτημα είναι μια συνωμοσία από ποιον; 

Λοιπόν, ο προφανής ύποπτος θα ήταν η CIA. Γιατί αλλιώς η υπηρεσία θα αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία από τους ερευνητές; Υπάρχει καλοήθης εξήγηση για αυτό, για τη διατήρηση αυτού του επιπέδου μυστικότητας για τόσα χρόνια; Όχι ότι το γνωρίζουμε. Και είναι παράνομο.

Το 1992, το Κογκρέσο ψήφισε τον President John F. Kennedy Assassination Records Collection Act. Αυτή η πράξη επέβαλλε την πλήρη αποκάλυψη όλων των εγγράφων μέχρι το 2017, 54 χρόνια μετά τη δολοφονία του JFK. Η τελευταία κυβέρνηση υποσχέθηκε να συμμορφωθεί πλήρως με αυτόν τον νόμο. Όμως, υπό την έντονη πίεση του διευθυντή της CIA, Mike Pompeo, απέκρυψε, τελικά, χιλιάδες σελίδες εγγράφων της CIA.

Σήμερα, το απόγευμα, η κυβέρνηση Biden έκανε ακριβώς το ίδιο. Αυτό θα ήταν χιλιάδες σελίδες εγγράφων μετά από σχεδόν 60 χρόνια, μετά τον θάνατο κάθε εμπλεκόμενου ατόμου. Αλλά ακόμα δεν μπορούμε να τα δούμε. Σαφώς, δεν είναι για να προστατέψεις κανένα άτομο. Είναι όλοι νεκροί. Είναι η προστασία ενός ιδρύματος. 

Μα γιατί;

Λοιπόν, σήμερα αποφασίσαμε να μάθουμε. Μιλήσαμε με κάποιον που είχε πρόσβαση σε αυτά τα ακόμα κρυμμένα έγγραφα της CIA, ένα άτομο που ήταν βαθιά εξοικειωμένο με αυτό που περιείχαν. Ρωτήσαμε αυτό το άτομο ευθέως: 

“Η CIA είχε ρόλο στη δολοφονία του John F. Kennedy, ενός Αμερικανού Προέδρου; Και εδώ είναι η απάντηση που λάβαμε κατά λέξη. 

Παραθέτουμε, “Η απάντηση είναι ναι. Πιστεύω ότι συμμετείχαν. Είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα από αυτό που νομίζαμε. Είναι όλα ψεύτικα».

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο τρομακτική απάντηση από αυτό. Και πάλι, δεν πρόκειται για “συνωμοσιολόγο” με τον οποίο μιλήσαμε. Δεν είναι καν κοντά. 

Αυτός είναι κάποιος με άμεση γνώση των πληροφοριών που για άλλη μια φορά αποκρύπτονται από το αμερικανικό κοινό. Και η απάντηση που λάβαμε ήταν κατηγορηματική. 

Ναι, η CIA συμμετείχε στη δολοφονία του προέδρου. Τώρα, κάποιοι δεν θα εκπλαγούν όταν ακούσουν ότι το υποψιάζονταν από τότε. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για αυτό ή τι σκεφτόσασταν για τη δολοφονία του Kennedy, σταματήστε για να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό.

Σημαίνει ότι μέσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπάρχουν δυνάμεις εντελώς πέρα ​​από τον δημοκρατικό έλεγχοΑυτές οι δυνάμεις είναι πιο ισχυρές από τους αιρετούς που υποτίθεται ότι τις επιβλέπουνΑυτές οι δυνάμεις μπορούν να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Μπορούν ακόμη και να κρύψουν τη συνενοχή τους στη δολοφονία ενός Αμερικανού προέδρου. Με άλλα λόγια, μπορούν να κάνουν σχεδόν ό,τι θέλουν. 

Αποτελούν μια κυβέρνηση μέσα σε μια κυβέρνηση που χλευάζει, από την ίδια τους την ύπαρξη, την ιδέα της δημοκρατίας. 

Όσο κυνικοί κι αν γίναμε μετά από 30 χρόνια παρακολούθησης κυβερνητικών αξιωματούχων να αγνοούν τους ψηφοφόρους που τους απασχολούν, συγκλονιστήκαμε όταν το μάθαμε. 

Δεν είναι αποδεκτό.



Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται λιγότερο την κυβέρνησή τους κάθε χρόνο που περνά από τη δολοφονία του John F. Kennedy. Ίσως γι’ αυτό. Και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι που ήξεραν θα περιλάμβαναν κάθε διευθυντή της CIA από τον Νοέμβριο του 1963. 

Και αυτή η λίστα θα περιελάμβανε τον διευθυντή της CIA του Obama, John Brennan, μια από τις πιο απαίσιες και ανέντιμες φιγούρες στην αμερικανική ζωή.

Αυτή η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης, δυστυχώς, τον φίλο μας Mike Pompeo, ο οποίος διηύθυνε τη CIA στην τελευταία κυβέρνηση. 

Ο Mike Pompeo το ήξερε αυτό. Ζητήσαμε από τον Pompeo να έρθει μαζί μας απόψε, και παρόλο που σπάνια αρνείται μια τηλεοπτική συνέντευξη, αρνήθηκε να έρθει. Ελπίζουμε ότι θα το ξανασκεφτεί.

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου