Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Η Inmarsat εκτόξευσε τον πιο εξελιγμένο δορυφόρο επικοινωνιών στον κόσμο

Η παγκόσμια εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat εκτόξευσε τον πρώτο της δορυφόρο επόμενης γενιάς, γνωστό ως I-6.

Θεωρούμενος ως ο πιο εξελιγμένος δορυφόρος εμπορικών επικοινωνιών που εκτοξεύτηκε ποτέ, ο I-6 F1 είναι ο πρώτος από τους επτά νέους πλήρως χρηματοδοτούμενους δορυφόρους Inmarsat που θα εκτοξευθούν έως το 2024. Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε από την Mitsubishi Heavy Industries από την Ιαπωνία στις 15:32 ώρα Η.Β. 22 Δεκεμβρίου 2021.

Οι Inmarsat-6 (I-6) είναι οι πρώτοι υβριδικοί δορυφόροι L και Ka-band διπλής ζώνης της Inmarsat, με

αυξημένη χωρητικότητα και νέες τεχνολογικές προόδους για τις μετασχηματιστικές υπηρεσίες ζώνης L της ELERA παράλληλα με πρόσθετη ευρυζωνική ικανότητα υψηλής ταχύτητας Global Xpress (GX). .

Το I-6 F1 είναι συγκρίσιμο σε μέγεθος με ένα διώροφο λεωφορείο του Λονδίνου, με αναπτυγμένες ηλιακές συστοιχίες «άνοιγμα φτερών» παρόμοιο με ένα Boeing 767 και έναν ανακλαστήρα ζώνης L πλάτους 9 μέτρων. Χρησιμοποιώντας το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσής του, ο δορυφόρος θα ανυψωθεί σε γεωστατική τροχιά (GEO) περίπου ~22.500 μίλια πάνω από τη Γη, όπου θα υποβληθεί σε δοκιμές πριν τεθεί σε λειτουργία το 2023. Οι επίγειοι σταθμοί στη Δυτική Αυστραλία θα υποστηρίζουν I-6 F1.

«Αυτή η εκτόξευση σηματοδοτεί το νεότερο τεχνολογικό άλμα προς τα εμπρός της Inmarsat, καθώς διατηρούμε την ισχυρή εμπορική μας δυναμική και την ηγετική θέση στον κλάδο», δήλωσε ο Rajeev Suri, Διευθύνων Σύμβουλος της Inmarsat. «Μου δίνει μεγάλη χαρά και περηφάνια που επιβεβαιώνω την επιτυχημένη εκτόξευση του I-6 F1. Αυτός ο δορυφόρος επεκτείνει τις κορυφαίες παγκοσμίως υπηρεσίες κινητής δορυφορικής επικοινωνίας για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, ειδικά στην περιοχή του Ινδικού Ειρηνικού. Οι θερμότερες ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μου απευθύνονται στην ομάδα της Inmarsat που παρέδωσε άψογα σε αυτό το έργο, καθώς και στον πάροχο εκτόξευσης της Mitsubishi Heavy Industries και στον συνεργάτη μας στην κατασκευή δορυφόρων Airbus Defense and Space.»

Η εταιρεία λέει ότι οι δορυφόροι I-6 καταδεικνύουν τη συνεχιζόμενη επένδυση και τη δέσμευση της Inmarsat στην παγκόσμια ηγετική της θέση στις δορυφορικές υπηρεσίες ζώνης L έως το 2040 και μετά. Οι δορυφόροι θα υποστηρίξουν το ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς δορυφορικής συνδεσιμότητας Industrial Internet of Things (Industrial IoT), παρέχοντας «δραματικά αυξημένη» χωρητικότητα και ανθεκτικότητα δικτύου.

Αυτές οι νέες δυνατότητες σημαίνουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και κάλυψη, μεγαλύτερες ταχύτητες και λύσεις για τα δίκτυα ELERA και Global Xpress (GX) της Inmarsat. Οι δορυφόροι I-6, όπως όλα τα διαστημικά σκάφη Inmarsat ELERA και GX, είναι συμβατοί με τα υπάρχοντα τερματικά, διασφαλίζοντας ότι οι σημερινοί και μελλοντικοί πελάτες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις νέες εξελίξεις.

Οι I-6 αυξάνουν επίσης σημαντικά την αποτελεσματική χωρητικότητα του δικτύου που διατίθεται στους πελάτες ELERA με διπλές δέσμες, 50% περισσότερο φάσμα ανά δέσμη και διπλάσια ισχύ των I-4, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των πελατών όπου και όπου χρειάζεται. Προσθέτουν επίσης περαιτέρω βάθος στην παγκόσμια κάλυψη της Inmarsat για ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση στους πελάτες για τον πλεονασμό και την ανθεκτικότητα του παγκόσμιου κορυφαίου δικτύου L-band της Inmarsat.

Τα ωφέλιμα φορτία GX6 που φιλοξενούνται στα I-6 προσθέτουν στοχευμένη υψηλή χωρητικότητα στο δίκτυο υψηλής ταχύτητας GX της Inmarsat, διασφαλίζοντας ότι συνεχίζει να υποστηρίζει την αυξανόμενη ανάγκη των εμπορικών και κρατικών πελατών για δεδομένα, ιδιαίτερα σε περιοχές με συμφόρηση ή hotspot όπου χρειάζεται περισσότερο.

e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου