Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Τhe Jerusalem Post: Θα μας πείτε επιτέλους τι συμβαίνει;

-Θα μας πείτε επιτέλους τι συμβαίνει;Ενα μορφωμένο κοινό που το σέβονται οι κυβερνώντες του θα πάρει καλύτερες αποφάσεις από ένα κοινό που του λένε να φοβάται συνέχεια

Μετά το Κουρδιστό Πορτοκάλι και η Τhe Jerusalem Post αναδεικνύει το αδιέξοδο του τρόμου ως εργαλείο διακυβέρνησης σε άρθρο του Seth J. Frantzman με τίτλο Ο παράγοντας φόβου COVID-19 δεν θα λειτουργεί για πάντα.

(Πείτε μας επιτέλους τι συμβαίνει;)

Βy Blade Runner

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει εκδώσει τρομερές προειδοποιήσεις για το «πέμπτο κύμα» του COVID-19 που λέει ότι έχει ξεκινήσει.

Οι προειδοποιήσεις του είναι σημαντικές επειδή το Ισραήλ υπήρξε κατά κάποιο τρόπο το καμπανάκι του κόσμου στη πορεία της πανδημίας.

Η πρώτη χώρα που έκανε μαζικούς εμβολιασμούς, όταν υπήρχε φθίνουσα ανοσία από τα

εμβόλια, το Ισραήλ ήταν το πρώτο που έδωσε ευρέως ενισχυτικές δόσεις τον Αύγουστο – και τώρα κινείται προς την περιοχή ενός τέταρτου εμβολίου.
Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να είμαστε προσεκτικοί και να δίνουμε προειδοποιήσεις για να κάνουμε τους ανθρώπους να λάβουν προφυλάξεις, και να διασπείρουμε τρόμο και φόβο.

Ο Bennett φαίνεται να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τον φόβο ως ραβδί. Προειδοποιεί ότι θα αυξηθούν τα σοβαρά κρούσματα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τη Δευτέρα, και τονίζει επίσης τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών. «Κάθε ώρα που περιμένεις είναι μια χαμένη ώρα. Μετά από μια πρώτη βολή, τα παιδιά θα χρειαστούν τέσσερις έως πέντε εβδομάδες για να προστατευτούν», είπε. «Αν περιμένετε να χτυπήσει το κύμα, θα είναι πολύ αργά».


Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το κοινό έχει αφεθεί συχνά στο σκοτάδι, έξω από τον κύκλο των κυβερνητικών ιθυνόντων. Τους έχουν επίσης πει, ειδικά από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, να ακολουθούν την «επιστήμη» – και όσοι διστάζουν ή αμφισβητούν τις πολιτικές κοροϊδεύονται επειδή «κάνουν τη δική τους έρευνα». Αυτό δεν φαίνεται λογικό δύο χρόνια μετά την πανδημία.

Εμπιστευόμαστε στους γονείς πληροφορίες σχετικά με άλλες απειλές για τα παιδιά τους, από ασθένειες όπως η ιλαρά ή ο τέτανος. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους όταν τους λέμε ότι η κατανάλωση ωμών αυγών ή ψαριών μπορεί να είναι επικίνδυνη. Δεν τους κοροϊδεύουμε επειδή κάνουν τη δική τους έρευνα. Γιατί; Διότι αν κάνετε έρευνα στη google «είναι ασφαλές να τρώω από μια επιφάνεια που μόλις έκοψα ωμό κοτόπουλο», υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί έξω.


Το Ισραήλ είχε 1,3 εκατομμύρια κρούσματα και 8.242 θανάτους σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Covid. Αυτά τα δεδομένα συνήθως δεν τμηματοποιούνται με βάση τους θανάτους από τις παραλλαγές Delta και Omicron.
Το Ισραήλ έχει πληθυσμό περίπου 9,2 εκατομμύρια κατοίκους. Μεγάλος αριθμός Ισραηλινών έχουν ήδη νοσήσει από Covid και μεγάλος αριθμός έχει επίσης εμβολιαστεί. Ως νέα κοινωνία, υπάρχουν επίσης μεγάλοι αριθμοί που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τα εμβόλια ακόμη.

Είναι λίγο δύσκολο να αθροιστούν όλα αυτά τα δεδομένα:

 Έχουν χορηγηθεί περίπου 16 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, αλλά εκατομμύρια εξακολουθούν να παραμένουν στην κατηγορία των μη εμβολιασμένων ή μερικώς εμβολιασμένων επειδή δεν έλαβαν αναμνηστικό ή δεν πήραν ποτέ την πρώτη δόση. Ακόμα κι έτσι, είμαστε μια πολύ εμβολιασμένη κοινωνία.
Υπάρχει η αίσθηση ότι κυβερνήσεις όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, οι οποίες συζητούν δεδομένα για την υγεία και πιθανότατα συζητούν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους, προτιμούν την αυθόρμητη δημιουργία φόβου και συνθήματα που έχουν σχεδιαστεί για να παρακινήσουν ορισμένες συμπεριφορές.

 Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που οι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε περιοχές λόγω έλλειψης πράσινης κάρτας. Είναι η «επιστήμη» που καθοδηγεί το μοντέλο της πράσινης κάρτας ή είναι μια θεωρία που λέει ότι οι άνθρωποι θέλουν την «ανταμοιβή» του να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και να ψωνίζουν, ώστε να εμβολιάζονται για να το κάνουν;
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έστειλε επίσης το φοβερό μήνυμα, ισχυριζόμενος ότι τώρα ήταν μια «πανδημία μη εμβολιασμένων» τον Σεπτέμβριο και υποστηρίζοντας ότι οι «μη εμβολιασμένοι» ρισκάρουν έναν «χειμώνα σοβαρής ασθένειας και θανάτου».

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θέτουν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και άλλους περιορισμούς που επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους.

 Εάν οι μη εμβολιασμένοι ήταν αυτοί που διακινδύνευαν τα πάντα, τότε γιατί οι εμβολιασμένοι έχουν τέτοια ανάγκη να προστατεύονται από αυτούς μέσω μιας πράσινης κάρτας για να μπουν σε γυμναστήρια ή εμπορικά κέντρα;

Τα μικτά μηνύματα στο Omicron προκαλούν επίσης σύγχυση.

 Όταν ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας είχε ήδη Covid και επέζησε, και εξακολουθούν να τους λένε ότι κινδυνεύουν – είτε έκαναν εμβόλια αλλά τώρα χρειάζονται ενισχυτικά είτε δεν έκαναν καθόλου εμβόλια – το κοινό θα αρχίσει να είναι δύσπιστο.

Ο νούμερο ένα λόγος για να μην κάνουμε απλώς συνθήματα και φόβους δύο χρόνια μετά την πανδημία είναι επειδή ένα μορφωμένο κοινό που το σέβονται οι αξιωματούχοι του θα πάρει καλύτερες αποφάσεις από ένα κοινό που του λένε να φοβάται συνέχεια.
Το κοινό έχει αποδεχτεί τα lockdown και το ταξιδιωτικό χάος και τις διακοπές που λείπουν εδώ και χρόνια. Αλλά όταν η κυβέρνηση αποφασίζει να επιβάλει τέταρτες «ενισχυτικές» βολές ή λέει ότι θα μειώσει το χρόνο μεταξύ των βολών από πέντε σε τρεις μήνες, οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι επιφυλάσσει το μέλλον. 

Το κοινό δικαίως αναρωτιέται γιατί χρειάζονται όλο και περισσότερα ενισχυτικά για εμβόλια που υποτίθεται ότι λειτουργούν καλά.
Οι κυβερνήσεις φοβούνται να έχουν μια πληρέστερη συζήτηση για το μέλλον της φθίνουσας ασυλίας, ότι τα πράσινα δελτία δεν προστατεύουν πραγματικά τους ανθρώπους αλλά μάλλον τους δίνουν κίνητρο για τον εμμονικό εμβολιασμό που είναι ζητούμενο για κάποιους αλλά την ίδια στιγμή νέες μεταλλάξεις κάνουν την εμφάνισή τους οι οποίες ακυρώνουν τα εμβόλια. 

Θα μας πείτε επιτέλους τι πραγματικά συμβαίνει;

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου