Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Μικρά οικονομικά

Τα καταπατημένα ακίνητα είναι πάνω από 70.000, από τα οποία, με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα μπορούν να φτάσουν στο 1 δισ. ευρώ! 
Να, λοιπόν, που υπάρχουν λεφτά! 
Κάθε καταπατητής, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις που θα ορίζει το σχέδιο νόμου, θα πρέπει να καταβάλει κατά μέσο όρο περίπου 14.500 ευρώ.

 √ Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και προβλέπει, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων και εξαγωγών, την αξιοποίηση πόρων ύψους 234 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι επενδυτικοί πόροι που κινητοποιούνται ανέρχο­νται σε 409 εκατ. ευρώ. 

√ Καλά νέα από το μέτωπο του ελληνικού τουρισμού. Αυτό επισήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Κων. Βασιλείου μετά από απευθείας επικοινωνία με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Η ζήτηση για το 2022 είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών. Ήδη ξενοδοχεία έχουν καλύψει το 40% – 50% των διαθέσιμων δωματίων τους για τη νέα χρονιά. 

√ Λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον είναι πιθανό οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να αναθεωρηθούν προς τα κάτω, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. 

√ Το 2022 οι πέντε λέξεις που θα σημαδέψουν τις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια οικονομία είναι: πανδημία, πληθωρισμός, απανθρακοποίηση, μετασύμπαν και Κίνα, η οποία ήδη παρενέβη φέτος δραστικά στις αγορές. 

√ Νέο κύμα επενδύσεων, ύψους 2 δισ. ευρώ, για καινούργια ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Αττική. Και συγκεκριμένα στο Σούνιο, στη Σαρωνίδα και στη Γλυφάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου