Παγίδες για τα αγριογούρουνα στο νομό Θεσσαλονίκης-Τι προκάλεσε το πρόβλημα |
Οι παγίδες θα στηθούν ώστε να μεταφερθούν τα ζώα σε άλλες περιοχές και να
χαρακτηριστεί το είδος των αγριογούρουνων.
Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9fm ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς ζώα που μεγάλωσαν σε μονάδες εκτροφής αγριόχοιρων αναζήτησαν καταφύγιο γύρω από τη λίμνη.
Ο κ. Παπάς είπε ότι πέρσι είχε γίνει σύσκεψη με τον δήμο Λαγκαδά, σχετικά με τα προβλήματα γύρω από τη λίμνη Κορώνεια και τότε τα αγριογούρουνα ήταν 300 αλλά το τελευταίο χρόνο πολλαπλασιάστηκαν. Στη διάρκεια του χρόνου τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάζονταν και δεν μπορούσαν να διαφύγουν προς το όρος Βερτίσκος, λόγω της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα να βρουν διέξοδο προς την περιοχή του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη.
Ο ίδιος ανέφερε ότι σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε "σε συνεργασία με το δασαρχείο πρέπει να γίνει συντονισμένη δράση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στοχευμένης θήρευσης, (μέσω παγίδων) προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Οι παγίδες θα στηθούν ώστε να μεταφερθούν τα ζώα σε άλλες περιοχές και να χαρακτηριστεί το είδος των αγριογούρουνων" είπε.
Σχετικά με με την αδειοδότηση και νόμιμη λειτουργία των μυδοκαλλιεργειών του Θερμαϊκού κόλπου, ο κ.Παπάς είπε ότι μέχρι τις αρχές του 2018 θα έχει εγκριθεί με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος η Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στην Πιερία.
Τέλος σχετικά με την ΠΟΑΥ Θερμαϊκού υπάρχει δέσμευση των ενδιαφερομένων ΟΤΑ για την άμεση συγκρότηση του φορέα διαχείρισης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου