Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Έργα ανω των 40εκ. ευρώ δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα στην Κεφαλονιά!



Έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 40εκ. ευρώ θα δημοπρατησούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο νησί ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές, που άφησε το διπλό χτύπημα του εγκέλαδου στο
νησί μας και ιδιαιτέρως στην Παλική.

• Η αρχή θα γίνει τον επόμενο μήνα με την δημοπράτηση του Λιμανιού Ληξουρίου ποσού που θα πλησιάσει τα 4εκ. ευρώ, η δημοπρασία ορίστηκε για τις αρχές Ιουνίου και αφορά στην πλήρη αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων και της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.
Ήδη εκτελείται ήδη η Α’ Φάση αποκατάστασης του Λιμανιού του Ληξουρίου, ποσού 660.000 Ευρώ. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης για το MASTER PLAN του λιμένα Ληξουρίου!

• Εντάχθηκε η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Ληξούρι προϋπολογισμού άνω των 2εκ. ευρώ, έργο πνοής για το Ληξούρι που θα δώσει οριστική λύση στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της πόλης!

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, συνολικού ποσού 24,5 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά στους οδικούς άξονες Αργοστολίου – Ληξουρίου και Αργοστολίου – Άσου, το εσωτερικό οδικό επαρχιακό δίκτυο της Παλικής, το δρόμο του Μύρτου και στο δρόμο των Πετανών. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση βραχοπαγίδων, αποκατάσταση φθορών κλπ κλπ… Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου θα προχωρήσει και η αποκατάσταση οδοστρωμάτων, επιχωμάτων και άλλων ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ!

• Όπως είναι ήδη γνωστό, τις προηγούμενες μέρες δημοπρατήθηκε και η Β’ φάση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, συνολικού προϋπολογισμού 10,5εκ. ευρώ!

απο το  portoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου