Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Αποκλειστική συνέντευξη της διευθύντριας του περιοδικού Closer που έφερε τα πάνω κάτω στην Γαλλία με τις αποκαλύψεις για τον δεσμό του Ολάντ - Ξεπούλησε με 600.000 τεύχη!


Αναλυτικά ένα μέρος των όσων είπε: ''Εμείς στο περιοδικό κάναμε αυτό που έπρεπε. Είχαμε πληοροφορίες, ακολουθήσαμε για αρκετό διάστημα τις κινήσεις του Προέδρου γιατί δεν μας αρέσει η υποκρισία γύρω από την προσωπική του ζωή. Εκείνος λέει αυτά που έχει να πει και εμείς τα δικά μας''
Η κατάρρευση της Βαλερί και τα... λάθος παπούτσια

Η γαλλική νομοθεσία είναι σαφής και αυστηρή: η ιδιωτική ζωή είναι σεβαστή. Αυτή ήταν και η πρώτη απάντηση του Φρανσουά Ολάντ στη δημοσίευση φωτογραφιών που
φέρονται να αποκαλύπτουν τον δεσμό του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ. Αλλά το κακό είχε γίνει. Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του περιοδικού «Κλόουζερ» με τις επίμαχες φωτογραφίες, η Βαλερί Τριερβελέρ, σύντροφος του Ολάντ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα μελαγχολίας. Αναμένεται να λάβει εξιτήριο σήμερα. Αλλά πολύ δύσκολα θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο.



Οι ίδιοι οι Γάλλοι δεν φαίνεται να συγκινούνται από τις αποκαλύψεις, με μια δημοσκόπηση να δείχνει ότι το 77% πιστεύουν πως πρόκειται για προσωπική υπόθεση και το 84% να δηλώνουν πως η άποψή τους για τον πρόεδρο δεν πρόκειται να επηρεαστεί. Το περιοδικό βέβαια ξεπούλησε. Χθες το βράδυ, το περιοδικό «Le Point» υποστήριξε ότι το διαμέρισμα στο οποίο συναντιόταν το ζευγάρι ανήκει σε κάποιον που συνδέεται με τη Μαφία της Κορσικής. Και η φουρτούνα γύρω από την προσωπική ζωή του Ολάντ έρχεται σε μια στιγμή που προσπαθούσε να ανακάμψει από την πτώση της δημοτικότητάς του. Στην αυριανή συνέντευξη Τύπου ήθελε να μιλήσει για ανάπτυξη και επενδύσεις. Είναι βέβαιο όμως ότι θα του γίνουν ερωτήσεις για τη Ζιλί.
Αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο Ολάντ φέρεται να ρώτησε έναν από τους συμβούλους του: «Πώς θα βγαίνω από το προεδρικό μέγαρο χωρίς να με παίρνουν χαμπάρι;». Οποια απάντηση και αν έλαβε, μάλλον δεν βάρυνε και πολύ, αφού οι φωτογραφίες τον δείχνουν να πηγαίνει στο διαμέρισμα της ερωμένης του με το σκούτερ, φορώντας μεν σκούρο κράνος, αλλά με τα παπούτσια που φοράει και στα επίσημα ταξίδια...



«Ο πρόεδρος εργάζεται. Ετοιμάζει τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης»: ήταν η μόνη δήλωση που θέλησε να κάνει χθες «πηγή του Ελιζέ», αρνούμενη να σχολιάσει την εισαγωγή της Βαλερί Τριερβελέρ στο νοσοκομείο, το τελευταίο επεισόδιο της σαπουνόπερας στην οποία τείνει να μετατραπεί η προσωπική ζωή ενός ανθρώπου που εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας με το σύνθημα «ένας νορμάλ πρόεδρος» και την υπόσχεση να είναι η θητεία του υποδειγματική, αντίθετα με εκείνη του προκατόχου του.
Τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη της κρυφής του σχέσης με την 41χρονη ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ από το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Κλόουζερ», ο Φρανσουά Ολάντ προσπαθεί να στηρίξει με τη στάση του αυτό που ουσιαστικά είπε στην πρώτη και μοναδική ανακοίνωσή του: πως η ιδιωτική του ζωή δεν αφορά κανέναν. Είτε το θέλει είτε όχι, όμως, η υπόθεση «Ζιλί Γκαγέ» έχει ήδη γίνει affaire d' etat - «υπόθεση του κράτους».

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΡΩΓΜΕΣ. Αρχικά, σύσσωμη η γαλλική πολιτική τάξη πήρε το μέρος του καταδικάζοντας την παραβίαση της προσωπικής του ζωής. Κι έπειτα εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές: «Είναι φυσιολογικό να παραμένει η Τριερβελέρ στο Ελιζέ με έξοδα των φορολογούμενων τη στιγμή που ο πρόεδρος έχει άλλες σχέσεις; Ποια είναι η πρώτη κυρία της Γαλλίας σήμερα;», αναρωτήθηκε ο δεξιός βουλευτής Ντανιέλ Φασκέλ. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP, έδειξε ότι οι Γάλλοι αδιαφορούν στη συντριπτική τους πλειονότητα για τη σχέση του Ολάντ. Σε ηλεκτρονική δημοσκόπηση που έκανε το περιοδικό «Λε Πουάν», ωστόσο, ρωτώντας τους αναγνώστες του αν ο Ολάντ πρέπει να χωρίσει από την Τριερβελέρ, ένα 89,2% των 13.136 ατόμων που απάντησαν είπαν «ναι». Και στα σόσιαλ μίντια αφθονούν σχόλια όπως αυτό ενός «πρώην ψηφοφόρου του Ολάντ»: «Δεν μπορεί καν να τακτοποιήσει τα του οίκου του∙ πώς θα τακτοποιήσει το κράτος;».
Ο Ολάντ είχε ποντάρει πολλά στη συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει αύριο στο προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με το εξαμηνιαίο ραντεβού που έχει δώσει στους πολίτες. Θα παρουσιάσει με λεπτομέρειες τις εξαγγελίες που έκανε κατά το πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, το διάγγελμα που έκανε πολλούς στη Γαλλία και εκτός αυτής να αναρωτηθούν αν παραμένει σοσιαλιστής ή κάνει πλέον στροφή προς τον «σοσιαλφιλελευθερισμό».
Είναι μια κρίσιμη περίοδος για τον γάλλο πρόεδρο. Η δημοτικότητά του παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, γύρω στο 20%. Ηθελε να χρησιμοποιήσει τη συνέντευξη Τύπου για να δείξει πως είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει το διπλό βάρος της γαλλικής οικονομίας, τους αυξανόμενους φόρους και τις δημόσιες δαπάνες. Ηθελε, όπως λένε οι αναλυτές, να κάνει μια νέα, δυναμική αρχή. Και μετά ήρθε το «Κλόουζερ». Είναι βέβαιο πως θα ερωτηθεί σχετικά αύριο, όπως και ότι όλοι θα ασχοληθούν περισσότερο με την απάντηση που θα δώσει παρά με τις υπόλοιπες εξαγγελίες του. Οπως είχε συμβεί και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Νικολά Σαρκοζί - η φράση του «Με την Κάρλα, είναι σοβαρό» είχε σημαδέψει την προεδρία του.

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ. Το χειρότερο για τον Ολάντ είναι πως η αποκάλυψη της σχέσης του με την Γκαγέ πυροδοτεί και άλλες αποκαλύψεις. Η «Παριζιέν» για παράδειγμα υποστήριξε χθες πως το διαμέρισμα όπου φέρεται να συναντιόταν το ζευγάρι, δυο βήματα από το Ελιζέ, ανήκει σε έναν γάλλο ηθοποιό, τον Μισέλ Φερατσί, καταδικασμένο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο πλαίσιο της εξάρθρωσης μιας «λέσχης πόκερ» που λειτουργούσε για χρόνια ως «πλυντήριο» για διάφορες συμμορίες της Κορσικής∙ η δε πρώην σύζυγος του Φερατσί, που παίζει μαζί του σε μια τηλεοπτική σειρά με τον γλαφυρό τίτλο «Μαφιόζα», είχε συνάψει κατόπιν σχέση με ένα φερόμενο ως μέλος κορσικανικής εγκληματικής οργάνωσης που δολοφονήθηκε τον Μάιο. Υπό αυτό το πρίσμα, το επιχείρημα της διευθύντριας του «Κλόουζερ», Λοράνς Πιο, ότι η δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αφού τίθεται θέμα ασφάλειας του προέδρου, αποκτά νέα βαρύτητα. Και τα όρια ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή, τα οποία ήταν ξεκάθαρα στη Γαλλία την εποχή του Φρανσουά Μιτεράν ή και του (διαβόητου γυναικά) διαδόχου του Ζακ Σιράκ, ξεθωριάζουν ακόμα περισσότερο. 
απο το eirinika.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου