Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο CEO των θαυμάτων


Είναι νέος, ωραίος, πετυχημένος και απίστευτα ταλαντούχος. Θα μπορούσε να ποζάρει σε καμπάνιες σχεδιαστών, όμως ο 37χρονος Τue Mantoni είναι ο CEO που … βγάζει λαγούς από το καπέλο του παρά το νεαρό της ηλικίας του.

 Έχοντας αναστήσει στην κυριολεξία τη
βρετανική Triumph Motorcycles σήμερα ηγείται της Bang & Olufsen.

Ο Μantoni εντάχθηκε στο δυναμικό της δανέζικης εταιρείας πριν από δύο χρόνια.

 Στόχος του είναι να απογειώσει την Bang & Olufsen, η οποία σήμερα απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό σχεδιάζοντας πανάκριβες συσκευές με εξαιρετικό όμως ντιζάιν και υψηλής ποιότητας αποδόσεις. Η εταιρεία απασχολεί 2.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών της φτάνει τα 555 εκατ. δολάρια. Ο Mantoni πιστεύει ότι έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και εργάζεται μεθοδικά προς την κατεύθυνση αυτή. 

Ακολουθεί κι εδώ την ίδια φιλοσοφία που εφάρμοσε και στην Triumph Motorcycles, τη βρετανική εταιρεία που είχε γονατίσει από τον ανταγωνισμό έχοντας εμφανίζει για δέκα συνεχόμενα έτη ζημιογόνες χρήσεις. Χάρη στον Mantoni η εταιρεία τριπλασίασε τα έσοδά της, έγινε κερδοφόρα και υγιής.

Ο Δανός μάνατζερ ξεκίνησε μοιράζοντας εφημερίδες και στη συνέχεια εργάστηκε στην εταιρεία συμβούλων McKinsey, από την οποία μεταπήδησε στην Triumph Motorcycles. 

Η φιλοσοφία του είναι απλή: προσλαμβάνει ανθρώπους απόλυτης εμπιστοσύνης στους οποίους δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Ο Mantoni αγαπάει τις προκλήσεις  και ως δρομέας Μαραθωνίου έχει μάθει να βάζει ψηλά τον πήχη. Και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα.

απο το  moneypro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου