Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η οικονομική κρίση δεν αγγίζει το ΝΒΑ


ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Η οικονομική κρίση δεν αγγίζει το ΝΒΑ
Το ΝΒΑ είναι μια μεγάλη επιχείρηση, πολύ κερδοφόρα μάλιστα και οι 30 ομάδες που συμμετέχουν παρακολουθούνται όχι μόνο για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις, αλλά και για την οικονομική αξία τους.

 Φέτος, όπως κάθε χρόνο, το περιοδικόForbes δημοσίευσε τη λίστα με
τη χρηματιστηριακή άξια των ομάδων του ΝΒΑ.

Το SentraGoal.gr ξεχωρίζει αυτές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς και οι 30 έχουν αυξημένη χρηματιστηριακή αξία σε σχέση με το 2012.

1. Νιου Γιορκ Νικς
Αύξηση της τάξεως των 320 εκατ. δολαρίων γνώρισε η χρηματιστηριακή αξία των Νικς. Η ομάδα της Νέας Υόρκης είδε την αξία της να αυξάνεται σημαντικά, γεγονός που έχει κάνει την αξία της την μεγαλύτερη στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τους επί σειρά πρωτοπόρους στη συγκεκριμένη κατηγορία Λέικερς.
2. Μπόστον Σέλτικς
Μπορεί φέτος να μην διανύουν καλή χρονιά αγωνιστικά, αλλά η αξία της ομάδας παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι φίλαθλοι της ομάδας ελπίζουν σε ανάλογη αυξητική πορεία και στα αγωνιστικά,
3. Σακραμέντο Κινγκς
Οι υπό πώληση Κινγκς αύξησαν την αξία τους τη χρονιά που μας πέρασε κατά 225 εκατ. δολάρια. Η ενδεχόμενη πώλησή της στους επενδυτές από το Σιάτλ και η φημολογούμενη μετακόμιση της στην πόλη από την επόμενη αγωνιστική περίοδο αναμένεται να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την αξία των «βασιλιάδων»
4. Σικάγο Μπουλς
200 εκατομμύρια αύξηση παρουσίασαν την περασμένη χρονιά οι Σικάγο Μπουλς. Παραδοσιακά οι ταύροι είναι από τα καλύτερα «μαγαζιά» ανάμεσα στις ομάδες του ΝΒΑ και κάθε χρόνο φροντίζει να μην υπερβαίνει σχεδόν καθόλου τον φόρο πολυτελείας για τα συμβόλαια των παικτών.
5. Μπρούκλιν Νετς
Ο Ρώσος μεγιστάνας Μιχαήλ Προκχόροφ μπορεί να δαπάνησε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να φτιάξει το Μπάρκλεϊς Σέντερ στο Μπρούκλιν αλλά η αξία των Μπρούκλιν-πλέον- Νετς έχει αυξηθεί κατά 170 εκατομμύρια δολλάρια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι Νετς με τον Προκχόροφ στο τιμόνι τους παρουσιάζουν ετήσια αύξηση της τάξεως του 38.4%.

Αξίζει να σημειωθεί φυσικά πως Νικς και Λέικερς έχουν πλέον περάσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και κάθε χρόνο αυξάνουν την αξία τους σημαντικά, αποδεικνύοντας πως Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες αποτελούν τις πιο εμπορικές περιοχές στον χάρτη του ΝΒΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου