Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Alpha: Νέες αποκαλύψεις φωτιά για τον Χρ. Καλογρίτσα

Ένα πόρισμα 'φωτιά ' του ΚΕΦΟΜΕΠ για τον Χρήστο Καλογρίτσα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η τηλεόραση του Alpha, η οποία επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας
  'Πρώτο Θέμα '.

Σύμφωνα με πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, ο επιχειρηματίας και η
σύζυγός του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, στα εισοδήματά τους δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα.
Για τα 11 χρόνια που εξέτασε το ΚΕΦΟΜΕΠ, δηλαδή την περίοδο 2002-2013, ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 42.189 ευρώ, ενώ η σύζυγος του 355.978 ευρώ.
Όμως την ίδια ώρα το ζεύγος Καλογρίτσα διατηρούσε καταθέσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα του.

Παρότι ο κ. Καλογρίτσας αρνείται τις κατηγορίες, το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ του καταλογίζει φοροδιαφυγή ύψους 32,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως έχει αποκαλύψει και το Capital.gr, ο υπερθεματιστής μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ο γιός του Ιωάννης- Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς εις βάρος του εκκρεμούν δύο δικογραφίες.

'Εικονικά' τιμολόγια σε ναυτιλιακή εταιρεία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο κύριος Καλογρίτσας εμπλέκεται και σε μια άλλη υπόθεση που αφορά μια δίκη για 'εικονικά ' τιμολόγια ναυτιλιακής εταιρείας.

Αναλυτικότερα, ένας ναυτικός κατήγγειλε στις εισαγγελικές αρχές ότι ο
Χρήστος Καλογρίτσας τον χρησιμοποίησε ως 'αχυράνθρωπο ' και του 'φόρτωσε ' τις φορολογικές του παραβάσεις.
Είναι το κατηγορώ ενός 52χρονου καπετάνιου που βρέθηκε κατηγορούμενος για κακουργηματική έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας 'Παλμός'.
'Ο Χρήστος Καλογρίτσας ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και οι δύο συγκατηγορούμενοί του εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία, υπό την έννοια ότι αφορούσαν ανύρπακτες συναλλαγές εκτελώντας συνολικά 91 φορολογικές παραβάσεις'..
Ο ναυτικός δέχθηκε την πρόταση του πιο στενού συνεργάτη του κ. Καλογρίτσα να γίνει ο νόμιμος εκπρόσωπος offshore εταιρείας, πίσω από την οποία κρυβόταν, όπως υποστηρίζει ο 52χρονος, ο Χρήστος Καλογρίτσας.
'Ουσιαστικά με ήθελαν ως παρένθετο πρόσωπο, ως αχυράνθρωπο που εν αγνοία του θα φορτωνόταν από την τυπική του θέση στην εταιρεία όλες τις παράνομες ενέργειας άλλων. Τις χρέωσαν σε μένα για να γλιτώσουν.
 Οι δύο εταιρείες ήταν δύο τσέπες των ιδίων ατόμων ', ανέφερε.

'Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των πλοίων, ο Καλογρίτσας και οι συνεργάτες του, μίσθωναν στους εαυτούς τους την εκμετάλλευση των πλοίων και εμφάνιζαν εμένα ως δήθεν εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας, αν και γνώριζαν ότι αποκλειστικά και μόνο εκτελούσα τις εντολές τους', συμπλήρωσε.
 'Ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν μόνο ένας οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, αλλά και ένας άνθρωπος με πολλές γνωριμίες σε διάφορους κύκλους', σημείωσε ο 52χρονος ναυτικός εκφράζοντας τον φόβο του για τη δική του ασφάλεια αλλά και της οικογένειάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου